Οδηγός ασφαλείας για γονείς: Έτσι θα κρατήσετε το παιδί σας ασφαλές στην παραλία!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών και καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δε γίνεται! Πώς όμως μπορούμε να κρατήσουμε τους κινδύνους μακριά και να το απολαύσουμε και εμείς αλλά και το παιδί μας όμορφες στιγμές στην παραλία;

Οδηγός ασφαλείας για γονείς: Έτσι θα κρατήσετε το παιδί σας ασφαλές στην παραλία!

Οι καλοκαιρινές διακοπές για ένα παιδί είναι συνώνυμο του ατελείωτου παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς. Τα παιχνίδια στην παραλία όμως, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και η θάλασσα κρύβει κινδύνους που δεν πρέπει να υποτιμάμε. Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσουμε μερικούς «κανόνες» και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη απόδρασή μας!

1. Να μη χάνετε ούτε λεπτό το παιδί σας από τα μάτια σας
Σε ένα χαώδες μέρος όπως είναι η παραλία είναι πολύ σημαντικό να έχετε οπτική επαφή με το παιδί σας κάθε στιγμή. Είτε είναι στη θάλασσα εκεί που σκάει το κύμα, είτε παίζει ανέμελο στην άμμο πρέπει πάντα να βρίσκεται κοντά σας, ώστε αν συμβεί το οτιδήποτε να μπορούμε να αντιδράσουμε άμεσα.

2. Κρατήστε το κοντά σας
Μπορεί πλέον να ξέρει να περπατάει, να μιλάει και να θέλει σαν τρελό να εξερευνήσει την παραλία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και έτοιμο. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου και πρέπει εσείς να είστε διαρκώς δίπλα του.

3. Έχετε πάντα φορτισμένο κινητό μαζί σας!
Έτσι, αν συμβεί το οτιδήποτε θα μπορείτε να ειδοποιήσετε εγκαίρως!

4. Έχετε μαζί σας τον σωστό εξοπλισμό
Τα μπρατσάκια και τα σωσίβια είναι must στην παραλία και θα κρατήσει το παιδί σας ασφαλές μέσα στη θάλασσα! Για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, εφοδιαστείτε με τα κουβαδάκια του και τα άλλα παιχνίδια και θα τα κρατήσουν για αρκετή ώρα απασχολημένο!

5. Μην του δώσετε φαγητό πριν μπει στη θάλασσα
Προσοχή! Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα και δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν τη θάλασσα με γεμάτο στομάχι. Ακόμα και ένα φρούτο ή κάτι άλλο ελαφρύ πριν τη θάλασσα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία του μικρού σας.

6. Έχετε πάντα νερό μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό
Το καλοκαίρι η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν τον οργανισμό και το νερό μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα. Έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί σας και φροντίστε στην παραλία να δίνετε στο παιδί σας και από λίγο κάθε ένα τέταρτο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved