Παιδιά και πισίνα: Βουτιές με ασφάλεια!

Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι διακοπές και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε οικογενειακώς στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Πόσο ασφαλές όμως είναι το μέρος που επιλέξατε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

Παιδιά και πισίνα: Βουτιές με ασφάλεια!

Το ότι θα βρίσκεστε διακοπές δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσετε και τα παιδιά σας «χαλαρά». Οι «κίνδυνοι» παραμονεύουν παντού και ειδικά από πράγματα και καταστάσεις που μέχρι πριν δεν είχατε σκεφτεί.

Τι θα πρέπει να κάνετε αν εκεί που θα περάσετε τις μέρες των διακοπών σας υπάρχει πισίνα, για να κάνουν τα παιδιά σας βουτιές με ασφάλεια και εσείς να χαλαρώσετε όσο το δυνατό περισσότερο μπορείτε.

Αν το μέρος που επιλέξατε να παραθερίσετε έχει πισίνα, θα πρέπει εκ των προτέρων να έχετε ενημερώσει τα παιδιά σας και να τους έχετε εξηγήσει την επικινδυνότητα του νερού. Με την ίδια λογική θα πρέπει ως γονείς να έχετε πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστα απρόοπτα γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Αρχικά, ελέγξτε αν το νερό της πισίνας είναι καθαρό. Αν το νερό σας φαίνεται θολό ή τα δικά σας μάτια τσούζουν όταν τα έχετε ανοιχτά, τότε μην τους επιτρέψετε να μπουν μέσα.
  2. Μην επιτρέπετε στα παιδιά σας να τρέχουν έξω από την πισίνα γιατί μπορεί να γλιστρήσουν ακόμη και αν το δάπεδο φαίνεται αντιολισθητικό.
  3. Δείξτε τους μέχρι πιο σημείο μπορούν να κολυμπούν και μην τους επιτρέπετε να μπαίνουν στην πισίνα ή να την πλησιάζουν χωρίς μπρατσάκια, σωσίβια, τουβλάκια ή κουλούρες.
  4. Ελέγξτε αν στην πισίνα υπάρχει ναυαγοσώστης ή τουλάχιστον ο κατάλληλος εξοπλισμός διάσωσης.

Τέλος να θυμάστε να μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά σας από τα μάτια σας. Ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να γίνει κάποιο ατύχημα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved