Γνωρίζατε ότι ο αυτισμός στα παιδιά, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο MIND στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις και δημοσιεύτηκε πριν μερικούς μήνες από την American Journal of Epidemiology, ο αυτισμός στα παιδιά μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γνωρίζατε ότι ο αυτισμός στα παιδιά, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη;

Στην έρευνα συμμετείχαν 520 γυναίκες που είχαν παιδιά με αυτισμό και 346 γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει ακόμη. Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, καθώς επηρεάζει περίπου το 40 τοις εκατό των εγκύων γυναικών και των εμβρύων τους και είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους όσο και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Η έρευνα έδειξε ότι γυναίκες, ηλικίας 35 ετών και πάνω, που είχαν μικρότερη πρόσληψη ασβεστίου, είχαν αρκετές πιθανότητες να γεννήσουν ένα παιδί με αυτισμό. Μάλιστα όπως δήλωσε και ο Δρ. Άντριου Άντεσμαν, που συμμετείχε σε αυτή την έρευνα, «Ο κίνδυνος που συνδεόταν με χαμηλή πρόσληψη σιδήρου ήταν πολύ αυξημένος όταν η μητέρα ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία ή αντιμετώπιζε μεταβολικές διαταραχές κατά την εγκυμοσύνη».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved