«Παιδιά όλο υγεία». Μια παγκόσμια πρωτοβουλία από την Nestlé!

H Nestlé Ελλάς υποστηρίζει από το 2009 έως και σήμερα μια σειρά προγραμμάτων που αφορούν στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών σε όλη την Ελλάδα, βοηθώντας έτσι περισσότερα από 100.000 παιδιά να βελτιώσουν τη διατροφή τους.

«Παιδιά όλο υγεία». Μια παγκόσμια πρωτοβουλία  από την Nestlé!

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το «Παιδιά όλο υγεία», μια παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αύξηση των γνώσεων σε θέματα Διατροφής, Υγείας και Ευεξίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο. Κάτι που θα μάθει στα παιδιά ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες από την παιδική ήδη ηλικία είναι απαραίτητες για την υγεία και την ευεξία κάθε ανθρώπου στόχο

Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη διατροφή των παιδιών μας

Το 2012 η Nestlé Ελλάς ξεκίνησε την τριετή υποστήριξη ενός στοχευμένου προγράμματος που υλοποιείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με στόχο την αξιολόγηση της διατροφικής συμπεριφοράς και της φυσικής δραστηριότητας 30.000 μαθητών της 3ης και της 5ης τάξης του Δημοτικού σχολείου σε σχέση με τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες για την περίοδο 2009-2013.

Η ισορροπημένη διατροφή για να είναι από όλους εφικτή πρέπει να είναι οικονομική. Επιπλέον, οι σωστές διατροφικές συνήθειες ξεκινούν από το σπίτι και συχνά προϋποθέτουν γνώση, σωστό προγραμματισμό αγορών και καλή διαχείριση των υλικών ώστε να τρέφεται όλη η οικογένεια σωστά χωρίς σπατάλες. Για αυτόν τον λόγο η μελέτη συνοδεύθηκε από ένα ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους γονείς με καθημερινές συμβουλές για μια υγιεινή και οικονομική διατροφή.

Παράλληλα, η Nestlé Ελλάς υποστηρίζει ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με μόνο στόχο την εκπαίδευση των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου σε πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές. Το πρόγραμμα υλοποιείται με παροχή ενημερωτικού υλικού σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 παιδιών, με πολύ καλά αποτελέσματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved