Τριχόπτωση στα παιδιά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι συχνό φαινόμενο στους ενήλικες και να μην εμπνέει κάποιο άγχος, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τα παιδιά.

Τριχόπτωση στα παιδιά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Οι γονείς μόλις δουν πολλές τρίχες τους στο μπάνιο, στο μαξιλάρι τους και στα ρούχα τους, αρχίζουν να ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μάθουμε τις αιτίες της παιδικής τριχόπτωσης. Ποιοι είναι οι λόγοι που την προκαλούν.

• Δερματοφύτωση τριχωτού κεφαλής. Η εμφάνισή της οφείλεται σε κάποιον μύκητα ο οποίος μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποιο κατοικίδιο. Τον σκύλο ή τη γάτα. Εάν είστε από τους γονείς που έχετε κάποιο ζωάκι στο σπίτι και το παιδί έχει τριχόπτωση, επισκεφθείτε κάποιον γιατρό για να κάνει τη διάγνωση. Η θεραπεία γίνεται συνήθως με αντιμυκητιασικά φάρμακα.
• Γυροειδής αλωπεκία. Η νόσος αυτή δεν γνωρίζουμε ακόμη για ποιο λόγο προκαλείται. Κάποιες έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να οφείλεται στο άγχος. Θεραπεία δεν υπάρχει, ωστόσο ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει τοπικές αλοιφές ή κορτιζόνη.
• Τριχοτιλλομανία. Είναι μία συνήθεια των παιδιών που τραβούν τα μαλλιά τους από τη μία πλευρά συνήθως όταν βλέπουν τηλεόραση ή όταν πηγαίνουν για ύπνο. Αν δείτε ότι το παιδί επιμένει να το κάνει για πολύ καιρό επισκεφθείτε έναν ειδικό.
• Η συχνή περιποίηση των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Τα κοριτσάκια συνήθως που έχουν μακριά μαλλιά, λούζονται επί καθημερινής βάσεως, τα χτενίζουν πολλές φορές την ημέρα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σε μεγάλο βαθμό κι να αδυνατίζει η τρίχα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved