Παιδική παχυσαρκία: Φταίνε οι γονείς που ταΐζουν τα παιδιά τους;

Αν είστε από τους γονείς που αφήνετε τα παιδιά σας να φάνε μόνα τους, να λερωθούν αλλά και να λερώσουν τότε ακολουθείτε την σωστή διαδρομή ώστε το παιδί σας να μην γίνει παχύσαρκο!

Παιδική παχυσαρκία: Φταίνε οι γονείς που ταΐζουν τα παιδιά τους;

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου College of Human and Health Sciences που δημοσιεύθηκε στο έντυπο «Pediatric Obesity» τα παιδιά που μόλις έχουν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής τους και τα ταΐζουν οι γονείς τους έχουν μεγαλύτερη τάση στο να γίνουν παχύσαρκα από τα παιδιά που μπορούν να φάνε μόνα τους. Συγκεκριμένα ένα παιδί που μπορεί να τρώει μόνο του με το κουτάλι ελέγχει και κοντρολάρει καλύτερα την πείνα του με αποτέλεσμα να σταματάει όταν είναι χορτάτο αλλά και να μην γκρινιάζει κατά την διάρκεια του φαγητού.

Εν αντιθέσει ένα παιδί που το ταΐζουν οι γονείς τους τείνει να γίνει παχύσαρκο καθώς δεν σταματάνε όταν θέλουν παρά μόνο όταν αδειάσουν το πιάτο και αυτό πολλές φορές με το ζόρι καθώς οι γονείς είναι εκείνοι που επιμένουν. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά παιδιά γκρινιάζουν κατά την διάρκεια του φαγητού.

Αν λοιπόν θέλετε να μην γίνει παχύσαρκο στο μέλλον αφήστε το να φάει μόνο του όσο θέλει και ότι θέλει. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία που τα παιδιά σας θέλουν να τα ταΐσετε για να φάνε, απλά σταματήστε το «μπούκωμα» όταν λένε «στοπ»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved