Νέες δυσάρεστες αποκαλύψεις για το ζευγάρι που εγκατέλειψε βρέφος με σύνδρομο Down στην παρένθετη μητέρα

Σε φυλάκιση για παιδεραστία είχε καταδικαστεί ο σύζυγος του Αυστραλιανού ζευγαριού που εγκατέλειψε το ένα από τα δίδυμα που έφερε στον κόσμο παρένθετη μητέρα, επειδή αυτό έπασχε από το σύνδρομο Ντάουν.

Νέες δυσάρεστες αποκαλύψεις για το ζευγάρι που εγκατέλειψε βρέφος με σύνδρομο Down στην παρένθετη μητέρα

Οι αυστραλιανές αρχές προστασίας του παιδιού ερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο πατέρας είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα. Το ζεύγος Φάρνελ δεν βρισκόταν στο σπίτι του όταν οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας τούς επισκέφθηκαν χθες το βράδυ, μετέδωσε το δίκτυο Channel Nine.

Δικαστικά έγγραφα που επικαλούνται τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι ο πατέρας καταδικάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90 με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος τριών κοριτσιών κάτω των 13 ετών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine News μετέδωσε ότι η σύζυγος επιβεβαίωσε πως ο άνδρας της είχε φυλακιστεί το 1998: «Είναι καλός άνθρωπος... οι άνθρωποι κάνουν λάθη... αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κακός άνθρωπος για πάντα», μετέδωσε το Channel Nine επικαλούμενο δηλώσεις της συζύγου.

Η 21 ετών Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα, Παθαραμόν Τζάνμπουα, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το ζευγάρι, τον Ντέιβιντ και την Γουέντι Φάρνελ, ότι εγκατέλειψαν το ένα από τα δίδυμα που γέννησε στο τέλος του περασμένου χρόνου. Είπε ότι άφησαν τον Γκάμι, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και συγγενή καρδιοπάθεια και επέστρεψαν στην Αυστραλία με την υγιή αδερφή του.

Το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο Ταϊλανδός γιατρός δεν τους είχε ενημερώσει για την ύπαρξη του αγοριού. Η Παθαραμόν απείλησε με μηνύσεις για την υπόθεση.

Η υπόθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις για την αναθεώρηση των νόμων που ισχύουν για τέτοιες περιπτώσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια από έρανο που έκανε αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του βρέφους, το οποίο είχε ανάγκη από επείγουσα ιατρική φροντίδα, καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ με πνευμονική λοίμωξη.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί που θέλουν απελπισμένα να γίνουν γονείς, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έγινε», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον. Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε ότι η αστυνομία και οι κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα χειριστούν ζητήματα όπως το ποινικό μητρώο του πατέρα του αγοριού, του Γκάμι, που γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν και συγγενή καρδιοπάθεια.

Η υπόθεση οδήγησε τόσο την αυστραλιανή όσο και την ταϊλανδική κυβέρνηση στην εξέταση της αναθεώρησης ρυθμίσεων που αφορούν την απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα. Ο πρωθυπουργός Άμποτ κάλεσε σήμερα τους Αυστραλούς να μην παραβιάζουν τον σχετικό νόμο λέγοντας ότι αναγνωρίζει πως η επιθυμία απόκτησης παιδιού μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει σε «απέλπιδες πράξεις».

Εκατοντάδες ζευγάρια Αυστραλών εκτιμάται ότι αναζητούν κάθε χρόνο τις υπηρεσίες παρένθετων μητέρων σε χώρες περιλαμβανομένης της Ταϊλάνδης και την Ινδίας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης διεξάγει έρευνα σχετικά με το νομικό καθεστώς των κλινικών ύστερα από την εγκατάλειψη από τους γονείς του βρέφους. Ο ανώτερος αξιωματούχος Αρκομ Πραντιτσουάν είπε ότι πέντε από τις 12 κλινικές, οι οποίες εξετάστηκαν από τις αρχές μέχρι στιγμής, θα κλείσουν επειδή δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved