Η Πέμπτη Nόσος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την συγκεκριμένη παιδική ασθένεια

Αν ρωτήσουμε 10 μαμάδες τι είναι ακριβώς η Πέμπτη νόσος, μετά βίας θα γνωρίζουν οι 3.

Η Πέμπτη Nόσος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την συγκεκριμένη παιδική ασθένεια

Πρόκειται για μία παιδική αρρώστια η οποία οφείλεται στον Παρβοιό Β19. Τα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν είναι μεταξύ 5-15 ετών.

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα;
Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Μπορεί να ξεκινήσει με έναν ελαφρύ πυρετό, πονοκέφαλο μέχρι την στιγμή που μεταξύ της 7ης και 11ης μέρας εμφανίζεται το εξάνθημα. Έχει έντονο κόκκινο χρώμα και ξεκινά από το πρόσωπο του παιδιού. Τα μόνο μέρη που δεν κάνει την εμφάνισή του είναι οι παλάμες και οι πατούσες.

Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια από τη μύτη ή το στόμα κι ένα παιδί μπορεί να κολλήσει ένα άλλο ή κάποιον ενήλικα στις 7-11 μέρες από την ημέρα που ήρθε σε επαφή με τον ιό. Το εξάνθημα μπορεί να διαρκέσει 1-3 εβδομάδες.

Ωστόσο με τα πρώτα συμπτώματα εσείς θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο, καθώς εμβόλιο για την συγκεκριμένη παιδική ασθένεια δεν υπάρχει. Εάν είστε έγκυος και το παιδί σας έχει την Πέμπτη νόσο, θέλει μεγάλη προσοχή ώστε να μην κολλήσετε, καθώς ο ιός περνά στο έμβρυο και μπορεί να μολυνθεί ειδικά τους πρώτους τρεις μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved