Το παιδί μου ζαλίζεται στο αυτοκίνητο. Τι να κάνω;

Ο καιρός αρχίζει και μας δείχνει το καλό του πρόσωπο κι όταν φτάνει το Σαββατοκύριακο αρκετοί γονείς θέλουν να πάνε με το παιδί τους μία βόλτα με το αυτοκίνητο.

Το παιδί μου ζαλίζεται στο αυτοκίνητο. Τι να κάνω;

Όσο το παιδί όμως είναι μικρό, αυτό δεν παύει να είναι μία μικρή ταλαιπωρία για εκείνο.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το 15% των παιδιών υποφέρουν από ναυτία και ζάλη όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Ανήκει το αγγελούδι σας σε αυτήν την κατηγορία; Μην ανησυχείτε, γιατί σας έχουμε τη λύση! Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

• Καταρχήν θα πρέπει να του πείτε ότι έχει μεγαλώσει πολύ και τώρα δεν θα ζαλίζετε όσο παλαιότερα. Μερικά παιδιά που έχουν άσχημη εμπειρία, δε θέλουν να ξαναμπούν στο αμάξι, γι'αυτό καλό είναι να του τονίσετε ότι αυτό συνέβαινε όσο ήταν σε πιο μικρή ηλικία.
• Προτού ξεκινήσετε τη βόλτα σας, αερίστε καλά το αυτοκίνητο. Μπορεί να υπάρχουν τυχόν μυρωδιές που να κάνουν κακό στο παιδί.
• Θα το βάλετε να καθίσει στο αναπαυτικό καθισματάκι του.
• Καλό είναι να του βάλετε μουσική. Συχνά όταν τα παιδιά ταξιδεύουν, η προσοχή τους αποσπάται με ένα τραγούδι. Μάλιστα αν έχετε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνίδια, τόσο το καλύτερο.
• Αν το ταξίδι είναι παραπάνω από 2 ώρες, κάντε συχνές στάσεις για να μην κουράζεται. Οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα κι αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved