Το παιδί μου έχει ωτίτιδα. Τι να κάνω;

Η ωτίτιδα φαίνεται ότι προτιμά τα μικρά παιδιά και τα βρέφη. Είναι ένας έντονος πόνος στα αυτάκια του παιδιού σας μεγάλης έντασης.

Το παιδί μου έχει ωτίτιδα. Τι να κάνω;

Συνήθως τα βρέφη επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν, πιάνουν το αυτί τους και κλαίνε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πρώτη ωτίτιδα έκανε την εμφάνισή της.

Η μέση ωτίτιδα προσβάλλει το τύμπανο και την εσωτερική κοιλότητα του αυτιού. Μία τέτοιου είδους μόλυνσης προκαλείται από μικρόβιο το οποίο προέρχεται από τη μύτη ή το λαιμό. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι ο έντονος πόνος αλλά κι ο υψηλός πυρετός. Κάτι βέβαια που δεν είναι απαραίτητο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ειδοποιήσετε το γιατρό σας. Αφού τον επισκεφθείτε και διαπιστώσει ότι το παιδάκι σας έχει ωτίτιδα, θα του δώσει και την ανάλογη θεραπεία. Συνήθως γίνεται χορήγηση αντιβιοτικού για αποσυμφόρηση των αναπνευστικών οδών και των βλεννογόνων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το παιδί πάθει μία φορά ωτίτιδα, τότε μπορεί εύκολα να ξαναμφανίσει μελλοντικά. Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να μην ταλαιπωρηθεί ξανά το αγγελούδι σας;

• Περιορίστε τη χρήση της πιπίλας και του μπιμπερό σε ξαπλωμένη στάση.
• Μάθετε στο παιδί να αναπνέει από τη μύτη και να τη φυσάει.
• Το χειμώνα κι όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, πρέπει να του φοράτε σκουφάκι για να προστατεύετε τα αυτάκια του.
• Μην καπνίζετε μέσα στο σπίτι, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνετε επιβαρύνετε την ατμόσφαιρα και γίνεται αποπνικτική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved