Ερευνα: Ενα στα 68 παιδιά στις Η.Π.Α. έχει αυτισμό

Ο αυτισμός έχει αυξηθεί κατά μεγάλο αριθμό στα παιδιά και ιδιαίτερα στα αγόρια.

Ερευνα: Ενα στα 68 παιδιά στις Η.Π.Α. έχει αυτισμό

Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η αύξηση των παιδιών που έχουν αυτισμό έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το 2012.

Μέχρι το 2012, το ποσοστό των παιδιών ηλικίας οκτώ ετών, που έπασχε από διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού ήταν ένα στα 88 ενώ από τελευταίες καταγραφές, ο αριθμός αυτός έφτασε να είναι ένα στα 68 παιδιά. Αυτό αντιστοιχεί σε 14.7 παιδιά στα χίλια.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε η διάγνωση να γίνεται νωρίτερα. Η έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή αυτών των παιδιών», δήλωσε η δρ. Κολίν Μπόιλ, διευθύντρια του εθνικού κέντρου γενετικών ανωμαλιών και προβλημάτων ανάπτυξης του CDC.

Εξάλλου η έκθεση αποκαλύπτει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο αυτισμός διαγιγνώσκεται στην ηλικία των τεσσάρων ετών παρότι το σύνδρομο μπορεί να εντοπιστεί ήδη από τα δυο.

Επιπλέον, ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια από ότι στα κορίτσια, με ένα αγόρι στα 42 να πάσχει από κάποια διαταραχή, έναντι ενός κοριτσιού στα 189.

Τέλος, ο αυτισμός είναι πιο συχνός στα παιδιά των λευκών από ότι σε αυτά των μαύρων ή των ισπανόφωνων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved