Οι αλλεργίες της Άνοιξης στα παιδιά-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ο καιρός έχει ανοίξει κι οι αλλεργίες δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι αλλεργίες της Άνοιξης στα παιδιά-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μπορούν να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε ηλικία ακόμη και στη βρεφική. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι αλλεργίες είναι συχνότερες στα παιδιά παρά στους ενήλικες.

Τα σημαντικότερα αλλεργιογόνα της Άνοιξης, είναι οι γύρεις και τα ακάρεα της σκόνης, οι τροφές και τα δηλητήρια σφηκών και μελισσών. Οι αλλεργίες της Άνοιξης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι έξι.

• Αλλεργική ρινίτιδα: Οφείλεται συνήθως στις γύρεις και τα συμπτώματά της, είναι μπούκωμα της μύτης, φτέρνισμα, καταρροή και φαγούρα. Κάνει το ποδαρικό της στο τέλος Φεβρουαρίου και κορυφώνεται τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
• Άσθμα. Ο βήχας κι η δυσκολία στην αναπνοή είναι από τα κύρια συμπτώματα.
• Αλλεργική δερματίτιδα. Εμφανίζεται μετά την επαφή του παιδιού με διάφορες χημικές ενώσεις, ζώα και γύρη φυτών με τη μορφή εξανθημάτων.
• Αλλεργία στα υμενόπτερα. Το δηλητήριο των μελισσών και των σφηκών εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και θέλει αμέσως γιατρό.
• Αλλεργία από τα τρόφιμα. Τα φρούτα εποχής ευθύνονται για αυτήν και τα κυριότερα συμπτώματα είναι, δύσπνοια, φαγούρα κι αναφυλαξία.
• Κνίδωση. Το καλοκαίρι και την άνοιξη πολλά παιδάκια αρχίζουν να ξύνονται. Η συγκεκριμένη αλλεργία μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρήξιμο, που θέλει επειγόντως γιατρό.

Αν το παιδί σας εμφανίσει μία από τις παραπάνω αλλεργίες, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στην κατάλληλη θεραπεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved