Το παιδί μου δεν βουρτσίζει τα δόντια του. Τι να κάνω;

Δυστυχώς, η διαδικασία 'πλένω δόντια' συνήθως είναι πολύ επώδυνη για τις μητέρες που συχνά καλούνται να πείσουν τα παιδιά τους με επιχειρήματα για τα καλά αποτελέσματα ενός βουρτσίσματος στα δόντια.

Το παιδί μου δεν βουρτσίζει τα δόντια του. Τι να κάνω;

Επειδή λοιπόν είναι ένα συχνό πρόβλημα που συναντούν οι μητέρες, καλό θα είναι να βρείτε και τον κατάλληλο τρόπο ώστε να το αντιμετωπίσετε όπως σας προτείνουμε παρακάτω.

Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ρίξετε σε... άλλους τις ευθύνες και να πείτε πως το βούρτσισμα είναι μία υπόθεση που σας έχει επιβάλλει και εσάς ο οδοντίατρος. Αυτός ο... κακός άνθρωπος που θέλει μόνο να μας βγάλει τα δόντια, σας έχει πει πως για να μην πέσετε στα... χέρια του, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας, όπως και το παιδί, κάθε πρωί και λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Επίσης, καλό θα είναι να δώσετε εσείς το καλό παράδειγμα και να βουρτσίζετε και εσείς τα δόντια σας πρωί-βράδυ. Μπορεί το παιδί να αντιληφθεί ότι είναι μία καθημερινή διαδικασία ρουτίνας που κανένας δεν ξεφεύγει.

Τέλος, όταν έχει έρθει η ώρα του βουρτσίσματος, αναφερθείτε στην ανάγκη για το βούρτσισμα, χωρίς να λάβετε ως απάντηση του παιδιού το όχι. Δηλαδή δεν πρέπει να ρωτήσετε: «Ήρθε η ώρα για τα δοντάκια μας;» αλλά να πείτε «Ήρθε η ώρα του βουρτσίσματος. Θα πλύνουμε τα δοντάκια μας με την κόκκινη βούρτσα ή με την κίτρινη;» Έτσι το παιδί δεν θα χρειαστεί να απαντήσει αρνητικά σε μία πρόσκλησή σας στο μπάνιο για μία διαδικασία που εσείς θα κάνετε να φαντάζει διασκεδαστική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved