Back to school χωρίς μάσκες και εποχικές ιώσεις: Τι αξίζει να προσέξει κάθε μητέρα

Τα παιδιά μας επέστρεψαν στα θρανία, οι μάσκες ανήκουν στο παρελθόν και επανερχόμαστε σταδιακά στη σχολική πραγματικότητα… των ιώσεων και των κρυολογημάτων. Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει «οδηγός επιβίωσης» από τις εποχικές ιώσεις;

Back to school χωρίς μάσκες και εποχικές ιώσεις: Τι αξίζει να προσέξει κάθε μητέρα

Σε μία καθημερινότητα, λοιπόν, που το παιδί σου πηγαίνει στο σχολείο, συναναστρέφεται με άλλα παιδιά, μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, κάνει διαφόρων ειδών εξωσχολικές δραστηριότητες και περνάει τον ελεύθερό του χρόνο παίζοντας ασταμάτητα, ένα είναι το σίγουρο: Χρειάζεται πολλή ενέργεια και προσοχή για να καλύψει τις ανάγκες του και να προστατευτεί από τις εποχικές ιώσεις. Τι σημαίνει αυτό; Πως η επαφή με τα άλλα παιδιά καθιστά το παιδί ευάλωτο σε λοιμώξεις που, αν είναι συχνές και κάποιας σοβαρότητας, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία και τη διάθεσή του, επομένως τις σχολικές του επιδόσεις ή ακόμα και την ανάπτυξή του.

Δεν χρειάζεται υπερβολική ανησυχία, αγαπητή μανούλα, αρκεί να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές, που είναι απαραίτητες για να απολαμβάνει το μικρό σου ακόμα περισσότερο τις στιγμές του, βάζοντας μερικούς αυθεντικούς «θησαυρούς» υγείας στην καθημερινή του ρουτίνα.

Η διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό των παιδιών

Λένε πως μία πλούσια και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω ώστε να αντεπεξέλθει ένα παιδί σε μία απαιτητική καθημερινότητα, όπου οι δραστηριότητες και οι υποχρεώσεις του δεν σταματούν ποτέ. Πώς «μεταφράζεται» αυτό στην πράξη; Σε γεύματα ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και σε υγιεινά λίπη, όπως ακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Πράγματι, λοιπόν, τα οφέλη της σωστής διατροφής στην προστασία της υγείας των παιδιών είναι γνωστά εδώ και πολλές δεκαετίες, ωστόσο είναι διαπιστωμένο, ότι συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία δεν λαμβάνονται σε επαρκή ποσότητα μέσω του φαγητού ή είναι ακατόρθωτο να καταναλωθούν με ευχαρίστηση από μικρά παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι τα ψάρια αλμυρού νερού, που αποτελούν κύρια και άμεση πηγή των ωμέγα-3.

Ακριβώς γι’ αυτό, είναι σημαντικό να εμπλουτίσεις τη διατροφή των παιδιών με ένα συμπλήρωμα διατροφής, που έχει ως κύριο συστατικό το μουρουνέλαιο ΜÖLLER’S, έναν διατροφικό «θησαυρό» που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, ώστε να είσαι σίγουρη πως οι μικροί μαθητές λαμβάνουν καθημερινά την ποσότητα που χρειάζονται για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.

mollers-ntv-2.jpg

Η σωματική άσκηση και η επαφή με τη φύση βοηθάνε το ανοσοποιητικό σύστημα

Η αλήθεια είναι πως το εντατικό πρόγραμμα που ακολουθούν καθημερινά τα παιδιά, σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις και τα κρυολογήματα, που βρίσκονται σε έξαρση το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι πιθανό να επηρεάσουν την υγεία τους. Γνωρίζεις πολύ καλά, ωστόσο, πως η λύση δεν βρίσκεται στο να κρατάς το παιδί σου κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους, μιας και αυτό μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αρκετές μελέτες, άλλωστε, δείχνουν ότι ο χρόνος εκτός σπιτιού μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και των επιπέδων ενέργειας ενός παιδιού, καθώς επίσης να το βοηθήσει να κοιμάται καλύτερα και να ανακάμψει ταχύτερα εάν έρθει αντιμέτωπο με τις εποχικές ιώσεις.

Μπορεί, συχνά να αισθάνεσαι πως ο χρόνος είναι περιορισμένος και η κούραση μεγάλη, όμως οι ευεργετικές ιδιότητες του χρόνου που περνάει ένα παιδί στη φύση, μόνο σωτήριες μπορεί να είναι για το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το επόμενο σαββατοκύριακο, μην χάσεις την ευκαιρία να εκδράμεις μαζί με το αγγελούδι σου στη φύση, να εισπνεύσετε καθαρό αέρα και να ασκηθείτε.

mollers-ntv-3.jpg

Οι κανόνες υγιεινής είναι το «μυστικό» έναντι των εποχικών ιώσεων

Τι κι αν οι μάσκες αποτελούν «παρελθόν» για τις σχολικές αίθουσες, τα μέτρα προστασίας έχουν πλέον γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας του μικρού σου, έτσι δεν είναι; Ειδικά, αν σκεφτείς ένα από τα θετικά που άφησε πίσω της η πανδημία, τότε -θέλοντας και μη- οι κανόνες υγιεινής είναι το πρώτο και ίσως μοναδικό θετικό στοιχείο που θα έρθει στο μυαλό σου.

Το πλύσιμο των χεριών, η χρήση αντισηπτικών και η καθαριότητα των επιφανειών που χρησιμοποιεί το παιδί σου, είναι μία καθημερινή «ιεροτελεστία» που οφείλει να τηρεί κατά γράμμα και στο σχολείο, έχοντας στη σχολική του τσάντα όλα τα απολύτως απαραίτητα. Άλλωστε, η φράση «προσέχουμε για να έχουμε», μόνο τυχαία δεν βγήκε και οι περισσότερες μανούλες την μελετούν πολύ συχνά στην καθημερινότητά τους.

Για εσένα, λοιπόν, που θέλεις να συμβάλλεις με οποιονδήποτε τρόπο στην προστασία του μικρού σου από τις εποχικές ιώσεις, δίνοντας καθημερινά στον οργανισμό του, την ενέργεια και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, μην αμελήσεις να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και να εντάξεις φυσικά στη διατροφή του το μουρουνέλαιο ΜÖLLER’S για παιδιά, για να είσαι κάθε ημέρα πιο ήρεμη από ποτέ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved