Τι να προσέξετε για την υγεία των δοντιών των παιδιών σας

Η υγιεινή του στόματός δεν είναι υπόθεση μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών παιδιών . Όσοι λοιπόν έχετε μικρά παιδιά, υπάρχουν μερικά tips ώστε το μικρό αγγελούδι σας να έχει γερά δόντια και να μη χρειάζεται αργότερα να τρέχει σε οδοντιάτρους για προβλήματα.

Τι να προσέξετε για την υγεία των δοντιών των παιδιών σας
  • Η πρόληψη σώζει. Έτσι λοιπόν η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο μόλις το παιδί γίνει ενός έτος είναι απαραίτητη , σύμφωνα και με την αμερικανική ακαδημία της παιδιατρικής οδοντιατρικής.
  • Σωστό βούρτσισμα και χρήση του οδοντικού νήματος. Αρκετοί άνθρωποι νομίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο να βουρτσίσουν τα δόντια των μωρών . Λάθος. Εάν το μωρό σας έχει ακόμη και ένα δόντι, θα πρέπει να το βουρτσίζετε.
  • Αποφύγετε ζαχαρούχα υγρά στο μπιμπερό του παιδιού σας. Μπορεί να προσκολληθούν στα δόντια του μωρού και τα βακτηρίδια να προκαλέσουν την αποσύνθεση των δοντιών. Εάν πρέπει να δώσετε στο παιδί σας ένα μπουκάλι την ώρα που είναι στο κρεβάτι, σιγουρευτείτε ότι περιέχει μόνο το νερό .
  • Τα παιδιά με προβλήματα άσθματος και καρδιάς έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από ασθένειες του στόματος. Μόλις δείτε να βγάζει φουσκάλες στη γλώσσα καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό. Η συχνή παρακολούθηση τους από τους ειδικούς θα τους προστατέψει από τυχόν παθήσεις.
  • Επειδή το καθημερινό βούρτσισμα τα παιδιά το βαριούνται ειδικά στις μικρές ηλικίες καλό θα ήταν να του δίνεται τη δυνατότητα να αγοράζει το ίδιο την οδοντόβουρτσα του . Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη που απευθύνονται στα παιδιά και είναι χρωματιστές και διακοσμημένες με παιδικά παιχνιδάκια. Έτσι λοιπόν το βούρτσισμα θα είναι πλέον σαν παιχνίδι για το παιδί σας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved