3 λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών μας και τα μαθαίνουμε και στα παιδιά μας!

Συχνά πιστεύουμε ότι είναι αρκετό να βουρτσίζουμε τα δόντια με δύναμη. Λάθος!

3 λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών μας και τα μαθαίνουμε και στα παιδιά μας!

Διαβάστε τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι γονείς σχετικά με το βούρτσισμά των δοντιών και δυστυχώς μεταφέρονται και στα παιδιά!

- Βουρτσίζουμε πολύ δυνατά και συνήθως οριζόντια, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει εκδορές στα ούλα. Το καλύτερο είναι να βουρτσίζουμε με μικρές κινήσεις και κατακόρυφα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαριστούν καλά τα δόντια και να είναι λευκά!

- Δεν βουρτσίζουμε πολύ συχνά. Κανονικά είτε είμαστε μεγάλοι είτε πρόκειται για τα παιδιά μας, πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2-3 φορές την ημέρα για περίπου 2 λεπτά. Αν δεν βουρτσίζουμε όσο πρέπει, μπορεί εκτός από πλάκα στα δόντια να δημιουργηθούν και βακτήρια. Από την άλλη αν βουρτσίζουμε περισσότερο από όσο πρέπει χαλάμε το σμάλτο των δοντιών μας.

- Διαλέγουμε λάθος βούρτσα. Η βούρτσα πρέπει να είναι ανάλογη με το στόμα μας και όχι με το χρώμα ή το σχέδιο που μας αρέσει. Αν επιλέξουμε την σωστή βούρτσα με τις σωστές τρίχες θα δούμε πως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό.

Να θυμάστε πώς τα παιδιά ακόμα και από το πρώτο δοντάκι πρέπει να ξεκινήσουν το βούρτσισμα, ώστε να τους γίνει μια καθημερινή συνήθεια και να μάθουν από νωρίς να προσέχουν τα δόντια τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved