3+1 τρόποι για να μην κλαίει το μωρό σας σε κάθε εμβόλιο!

Η διαδικασία του εμβολιασμού δεν είναι καθόλου ευχάριστη για κανένα παιδί. Ειδικά όταν εσείς το πηγαίνετε στο γιατρό μόνο για τα εμβόλιά του.

3+1 τρόποι για να μην κλαίει το μωρό σας σε κάθε εμβόλιο!

Κάτι που σημαίνει ότι και να θέλει να εξοικειωθεί με τη λευκή ποδιά του γιατρού, δεν μπορεί. Έτσι, πρέπει να κινηθείτε άμεσα για να κάνετε πιο ευχάριστη την συγκεκριμένη διαδικασία για το παιδί σας. Να πέντε τρόποι με τους οποίους θα καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας...

1 Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, τα μωρά που έχουν λίγο πριν το εμβόλιο καταναλώσει κάτι γλυκό –ακόμα και ελάχιστες σταγόνες ζαχαρόνερου- έχουν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να κλάψουν κατά τη διάρκεια του εμβολίου. Οπότε, πάντα μαζί σας έχετε κάτι γλυκό για να «γλυκάνετε» τον πόνο του.

2 Η εξοικείωση με τον γιατρό είναι επίσης μία καλή αρχή. Αν το παιδί επισκέπτεται πιο συχνά τον παιδίατρο για να το ζυγίσει ή να το εξετάσει απλά, δεν θα συνδυάσει την επίσκεψη αυτή με κάτι επώδυνο.

3 Είναι καλό να μην αφήνετε μόνο του το παιδί την ώρα που γίνεται το εμβόλιο. Αν το κρατάτε στα πόδια σας και του μιλάτε, δεν θα νιώθει μόνο και θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι, ίσως να μην κλάψει, ή τέλος πάντων, να μην κλάψει πολύ.

4 Προσπαθήστε να πείσετε τον γιατρό σας να είναι πιο ευχάριστη φιγούρα για το παιδί. Αν του μιλάει, το παίζει πριν κάνει το εμβόλιο, τότε και το παιδί θα αντιληφθεί πως ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό του και έτσι δεν θα φοβάται κάθε φορά που συναντά τη φιγούρα με τη λευκή ποδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved