Πρωτιά στη παιδική παχυσαρκία η Κύπρος

Για άλλη μια φορά η Κύπρος παίρνει τα πρωτεία στη παχυσαρκία.

Πρωτιά στη παιδική παχυσαρκία η Κύπρος

Στη μελέτη της Idefics που έγινε σε 21 πανεπιστήμια και ινστιτούτα σε οχτώ χώρες της Ευρώπης, η Κύπρος φαίνεται να έχει υπέρβαρα, λιποβαρή ή παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 2-8 ετών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη περιοχή της Πάφου και Στροβόλου, σε συνολικά 2.500 παιδιά.

Δεύτερη όμως είναι στο γενικό σύνολο παχύσαρκων παιδιών, για αγόρια και κορίτσια. Πρώτη έρχεται η Ιταλία.
Όπως αναφέρουν, στη Λευκωσία υπάρχουν άφθονα φρούτα και λαχανικά αλλά τα παιδιά προτιμούν να μένουν «φυλακισμένα» στο κόσμο της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών. Δε τα έχουν μάθει να απολαμβάνουν τη φύση και να εκμεταλλεύονται το πλούτο στα φυσικά προϊόντα που προσφέρει και φημίζεται η χώρα. Προτιμάνε αντ' αυτού προϊόντα όπως οι τηγανιτές πατάτες, οι πίτσες και οι σοκολάτες που έχουν μεγάλη θερμιδική αξία.

Από την έρευνα έρχεται να διαπιστωθούν τα παραπάνω λόγια αφού τα αποτελέσματα που δόθηκαν δείχνει πως η Κύπρος κατέχει και το μικρότερο ποσοστό κατανάλωσης σε μαγειρεμένα λαχανικά.
Από μια άλλη παρόμοια έρευνα που είχε έρθει στη δημοσιότητα το 2011, έδειχναν ξανά τη Κύπρο να είναι η χώρα με τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Επισημάνθηκε επίσης πως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, που συχνά παρουσιαζόταν σε μεγαλύτερες ηλικίες, άρχισε να εμφανίζεται και σε παιδιά.

Τέλος, μια καλή πρωτιά που κατέχουν τα παιδιά στην Κύπρο, είναι η κατανάλωση νερού. Από την έρευνα προκύπτει πως τα παιδιά 2-8 ετών καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινών τροφίμων αλλά ελάχιστα αναψυκτικά και το περισσότερο νερό από τις υπόλοιπες χώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved