Νήπιο κάνει τα πρώτα του βήματα και έχει την πιο απολαυστική αντίδραση

Ο μικρούλης ξαφνιάζεται με το ίδιο του το επίτευγμα και το σοκ αποτυπώνεται στην έκφρασή του.

Η στιγμή που το μωρό θα σηκωθεί και θα περπατήσει για πρώτη φορά μόνο του χωρίς βοήθεια, είναι μία στιγμή που κάθε γονιός θυμάται και αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη του παιδιού.

Η αντιδράσεις των παιδιών όταν κάνουν τα πρώτα τους βήματα ποικίλουν. Άλλα χαίρονται, άλλα δεν συνειδητοποιούν το επίτευγμά τους και μάλλον αδιαφορούν και άλλα εκπλήσσονται.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Ο μικρούλης περπατάει για πρώτη φορά μόνο του και σοκάρεται. Η έκπληξη αποτυπώνεται στην έκφρασή του που είναι απλά απολαυστική. Οι γονείς απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα και το βίντεο με τον μπόμπιρα έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί για να κάνει τα πρώτα του βήματα;

Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα μεταξύ 9 και 15 μηνών. Για να φτάσουν όμως εκεί, προηγούνται κάποια στάδια προετοιμασίας: πρώτα το μωρό μαθαίνει να κάθεται μόνο του, έπειτα αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο των κινήσεων του σώματός του και λίγο πριν περπατήσει σηκώνεται μόνο του και κρατώντας κάποια επιφάνεια.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε το παιδί να περπατήσει;

Δυναμώστε τα πόδια του. Αφήστε το στο πάτωμα για αρκετή ώρα μέσα στη μέρα δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να περιπλανηθεί μέσα στο σπίτι και να δυναμώσει τους μύες του σώματός του.

Τονώστε την αυτοπεποίθησή του. Στηρίξτε το παιδί και επιβραβεύστε το με τα λόγια σας κάθε φορά που πετυχαίνει κάποιο επίτευγμα όπως για παράδειγμα όταν σηκωθεί για πρώτη φορά όρθιο στηριζόμενο στον καναπέ ή κάποιο τραπέζι. Τα λόγια σας θα το παρακινήσουν να δοκιμάσει ξανά και να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο.

Παίξτε παιχνίδια που ενισχύουν την κινητικότητα. Για παράδειγμα, βάλτε το αγαπημένο του παιχνίδι σε απόσταση τόση ώστε να μην μπορεί να το φτάσει από το σημείο που κάθεται. Το μωρό θα αναγκαστεί να κινηθεί για τον φτάσει και έτσι θα γυμνάσει ακόμα περισσότερο τους μύες του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved