Αγοράκι φοράει γυαλιά και κλαίει από συγκίνηση που βλέπει καθαρά

To βίντεο με το αγοράκι έγινε viral 

Ο μικρούλης που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο δεν βλέπει καθαρά και φοράει για πρώτη φορά γυαλιά μυωπίας. "Βλέπεις καθαρά τωρα;" τον ρωτάνε οι γονείς του. "Ναι" απαντά και λίγα δευτερόλεπτα μετά κλαίει από συγκίνηση. Το βίντεο ανήρτησαν οι γονείς του στα social media και μεταξύ άλλων έγραψαν ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο μικρός Hunter είδε καθαρά γύρω του, όπως και το πρόσωπο του μπαμπά του.

Το βίντεο έγινε viral και αναδημοσιεύτηκε πολλές φορές στα social media. Απολαύστε το παραπάνω.

Μυωπία και παιδιά: Πότε μπορεί το μωρό να φορέσει γυαλιά;

Ολοένα και αυξάνονται τα παιδιά που φοράνε γυαλιά, σύμφωνα με το Healthy Children. Μέχρι και την ηλικία των 5 με 6 ετών, το 5% των παιδιών έχουν μυωπία, ποσοστό που ανεβαίνει στο 9% για τα παιδιά δημοτικού.

Τι προκαλεί τη μυωπία στα παιδιά;

Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μυωπία εάν και οι γονείς τους είναι μύωπες. Ωστόσο, τα ποσοστά των πασχόντων με μυωπία ολοένα και αυξάνονται, χωρίς οι ειδικοί να έχουν βρει τις ακριβείς αιτίες. Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και την πολύωρη έκθεση σε οθόνες.

Το πιο κλασικό σύμπτωμα είναι η θολή όραση και ιδιαίτερα σε πιο μακρινές αποστάσεις, για παράδειγμα όταν το παιδί δυσκολεύεται να διακρίνει στον πίνακα γράμματα και αριθμούς. Άλλες ενδείξεις της μυωπίας είναι οι συχνοί πονοκέφαλοι, το τρίψιμο των ματιών και όταν τα παιδιά κλείνουν τα μάτια τους για να μπορέσουν να δουν καλύτερα.

paidi gualia muwpia

Η διάγνωση της μυωπίας γίνεται με επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά τον πρώτο χρόνο το παιδί θα πρέπει να επισκέπτεται τον παιδίατρο προληπτικά στις ακόλουθες ηλικίες:

  • Σε ηλικία 3 - 3½ ετών
  • Σε ηλικία 5 ετών
  • Με την έναρξη της σχολικής ηλικίας, μία φορά τον χρόνο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved