Νεογέννητο αντιγράφει τις κινήσεις του μπαμπά του - Το βίντεο που έγινε viral

Γίνεται ένα μωρό μόλις λίγων ημερών να μιμηθεί τις κινήσεις ενός ενήλικα; Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο, ναι! 

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μιμούνται κινήσεις και συμπεριφορές. Μπορούν όμως να το κάνουν σε ηλικία μόλις λίγων ημερών; Αυτό ακριβώς δείχνουν τα στιγμιότυπα στο παραπάνω βίντεο. Ένας μπαμπάς είναι ξαπλωμένος στον καναπέ και κρατά στην αγκαλιά του το νεογέννητο μωρό του. Ξαφνικά ανοίγει τα χέρια του και αμέσως μετά την ίδια κίνηση κάνει και το νεογέννητο. Επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση μετά από λίγο και το μωρό κάνει ξανά το ίδιο.

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε η μητέρα του μωρού και το βίντεο έγινε viral στο διαδίκτυο.

Όπως βέβαια αναφέρει και η ίδια, η κίνηση αυτή του μωρού είναι στην πραγματικότητα αντανακλαστική, καθώς το μωρό δεν είναι ακόμα αρκετά ανεπτυγμένο για να μπορεί να μιμηθεί κινήσεις άλλων. Μάλιστα, η αντανακλαστική αυτή χαρακτηριστική κίνηση είναι ένα από τα νεογνικά αντανακλαστικά με τα οποία γεννιούνται τα μωρά και λέγεται αντανακλαστικό του Moro ή του ξαφνιάσματος.

Το αντανακλαστικό του Moro ή του ξαφνιάσματος

antanaklastiko moro neogennito

Το αντανακλαστικό του ξαφνιάσματος γίνεται αισθητό μετά από μία απότομη κίνηση όταν ντύνετε το μωρό ή το κρατάτε με το ένα χέρι, στηρίζοντας το κεφαλάκι του. Το νεογέννητο ανοίγει πλάγια τα χέρια του και στη συνέχεια τα επαναφέρει στο στήθος του με σφιγμένες γροθιές. Η συγκεκριμένη αντανακλαστική κίνηση κορυφώνεται στις τέσσερις περίπου εβδομάδες και εξαφανίζεται συνήθως πριν τον τρίτο μήνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved