Αδελφική αγάπη: Κοριτσάκι ταΐζει τούρτα τον μικρό αδελφό της

Το μωρό κάθεται και η αδελφή του το ταΐζει στο στόμα.

Οι αδελφικές σχέσεις περνούν από διάφορα στάδια μέχρι το μεγαλύτερο παιδί να αποδεχτεί την ύπαρξη του νέου μέλους της οικογένειας.

Η αγάπη και η στοργή συνήθως εναλλάσσονται με τη ζήλια και την επιθετικότητα καθώς κι ένα σωρό άλλα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Η συνύπαρξη των αδελφών όμως χαρακτηρίζεται και από πολλές στιγμές τρυφερότητας όπως αυτή που θα δείτε στο συγκεκριμένο βίντεο.

Το κοριτσάκι, ως μεγάλη αδελφή, αναλαμβάνει να ταΐσει το αδελφάκι του λίγη από την τούρτα που είναι στο τραπέζι.

Η μικρή πηγαινοέρχεται δίνοντας στο μωρό να φάει, λίγη ποσότητα τούρτας κάθε φορά, με το δαχτυλάκι της. Ο αδελφός της κάθεται στο πάτωμα και απολαμβάνει τη λιχουδιά που του προσφέρει η αδελφή του.

Πώς δημιουργείται ο αδελφικός δεσμός;

Τα αδέλφια είναι αναμφισβήτητα οι καλύτεροι φίλοι, προστάτες και συμπαίκτες. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μάλιστα αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους για το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Η αρχική προσαρμογή τους στην άφιξη του νέου μωρού ίσως είναι δύσκολη, ωστόσο ακόμη και τα μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά σας για να γίνει μια καλή αρχή στη σχέση αυτή. Η διαδικασία γίνεται σε δυο βήματα, ενθαρρύνουμε τον αδερφικό δεσμό και δίνουμε ρόλους στο μεγαλύτερο παιδί.

Είναι σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στα δυο αδέλφια να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να αλληλοεπιδράσουν στην καθημερινότητα, γεγονός που θα τα φέρει πιο κοντά και θα αρχίσει να δημιουργείται ο αδελφικός δεσμός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved