Απολαυστικό βίντεο: Η μικρούλα είναι κουρασμένη αλλά αρνείται να πάει για ύπνο

Το κοριτσάκι, αν και είναι κουρασμένο, λέει στη μαμά του ότι δεν είναι έτοιμο για ύπνο.

Όταν τα παιδιά είναι κουρασμένα συνήθως έχουν γκρίνια. Και παρότι πρέπει να κοιμηθούν για να ξεκουραστούν, αρνούνται πεισματικά να πάνε για ύπνο.

Λένε συνήθως ότι δεν νυστάζουν, ότι θέλουν να κάτσουν λίγο ακόμα, ότι είναι νωρίς για ύπνο.

Τι κι αν δεν μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά και τα τρίβουν όλη την ώρα, εκείνα απλά δείχνουν την άρνησή τους – με κάθε τρόπο – να πάνε στο κρεβάτι τους.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το κοριτσάκι που θα δείτε στο βίντεο. Αν και δεν βγάζει γκρίνια και δείχνει ήρεμο και χαμογελαστό, όταν η μαμά του, βλέποντάς το να έχει ξαπλώσει στο πάτωμα το ρωτάει αν είναι κουρασμένο , απαντά «όχι».

Η μαμά με καλή διάθεση συνεχίζει να λέει στην κόρη της ότι είναι ώρα για ύπνο. Της δίνει μάλιστα να πιει το γάλα της, όμως η μικρή δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να κοιμηθεί.

Ύπνος νηπίου το βράδυ: Πώς θα κοιμάται χωρίς γκρίνια

Αν θέλετε να προσαρμόσετε τον ύπνο του μικρού παιδιού σας ώστε να κοιμάται νωρίς το βράδυ, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

Δημιουργήστε ένα ευνοϊκό περιβάλλον ύπνου

Αποφύγετε την τηλεόραση ή τα παιχνίδια τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από τον βραδινό ύπνο.

Σταδιακή μετάβαση

Ρυθμίστε τόσο την ώρα του ύπνου όσο και το πρωινό ξύπνημα, κατά 15 πιο νωρίς ( σταδιακά). Εάν το 2χρονο παιδί σας κοιμάται συνήθως στις 10 μ.μ., πηγαίνετε στο κρεβάτι πιο νωρίς ώστε να κοιμηθεί στις 9:45 μ.μ. Συνεχίστε αυτό το μοτίβο μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό χρόνο ύπνου.

Να είστε συνεπείς

Οι συνήθειες καθιερώνονται με την επανάληψη. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή, όμως με επιμονή, υπομονή και πρόγραμμα το παιδί σας θα μάθει να κοιμάται πιο νωρίς το βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved