Απολαυστικό βίντεο: Να τι έκανε αυτό το αγοράκι μόλις έμαθε να μυρίζει τα λουλούδια

Η βόλτα με τη μαμά απέκτησε άλλο νόημα για τον  μικρούλη όταν έμαθε πόσο όμορφα μυρίζουν τα λουλούδια.

Η μητέρα αυτού του μικρού αγοριού θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να του μάθει πόσο όμορφα μυρίζουν τα λουλούδια.

Περισσότερο την ενδιέφερε να του διδάξει από μικρή ηλικία, να εκτιμά τις μικρές στιγμές και τα όμορφα πράγματα που βρίσκονται γύρω μας.

Έτσι, του ζήτησε να μην προσπερνά τα λουλούδια που είχαν στο σπίτι τους αλλά να στέκεται για λίγο και να τα μυρίζει.

Ο μικρούλης αυτό και έκανε. Μόνο που λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να διαχωρίσει ποια λουλούδια μυρίζουν και ποια όχι, κι έτσι κάθε φορά που βγαίνει πλέον βόλτα, σταματά κάθε τρεις και λίγο σε κάθε πρασινάδα που βλέπει – αδιακρίτως – και σκύβει να τη μυρίσει.

Κι όπως διαβάζουμε στο βίντεο, πλέον η βόλτα των 5 λεπτών διαρκεί 23 λεπτά, καθώς ο μικρός δεν αφήνει αγριόχορτο που να μη σκύψει να το μυρίσει, έστω και από απόσταση.

Παιδί και αισθήσεις

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω όλων των αισθήσεων από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους. Όταν τους δίνουμε ένα παιχνίδι, το βλέπουν, το πιάνουν, το μυρίζουν, το ακουμπούν στο πρόσωπο, το βάζουν στο στόμα. Ακούν τους ήχους που το παιχνίδι κάνει. Όταν ανακαλύπτουν την σχέση μεταξύ πίεσης του παιχνιδιού και ήχου, μαθαίνουν να το επαναλαμβάνουν.

Συνεχίζουν να δοκιμάζουν ιδέες και με διαφορετικούς τρόπους ανακαλύπτουν πώς το παιχνίδι λειτουργεί. Μπορεί να προσφέρουν το παιχνίδι στον ενήλικα, για να δουν πώς εκείνος θα το χρησιμοποιήσει. Με αυτό τον τρόπο, από την γέννηση μέχρι τα τέσσερά τους χρόνια τα παιδιά συνεχίζουν να κατακτούν δυναμικά τη γνώση.

Για να τα βοηθήσουμε να μεγιστοποιήσουν τις κατακτήσεις τους, καλό θα είναι να εμπλέκουμε όσο περισσότερες αισθήσεις γίνεται. Η ακοή, η οσμή, η παρατήρηση, ο λόγος και το συναίσθημα συμβαίνουν την ίδια στιγμή και βοηθάνε τα παιδιά να μάθουν. Τα παιδιά γίνονται έτσι ενεργείς μηχανισμοί μάθησης και οι αισθήσεις είναι το μέσο που συνδέει όλες τις παραμέτρους, οδηγώντας στην κατάκτηση, την βελτίωση και την εξέλιξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved