Γιατί το παιδί μου δεν συμμετέχει στις ομαδικές δραστηριότητες;

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών είναι όταν βλέπουν τα παιδιά τους να μην συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Ουσιαστικά όμως να ξέρετε πως δεν συντρέχει κανέναν λόγος ανησυχίας.

Γιατί το παιδί μου δεν συμμετέχει στις ομαδικές δραστηριότητες;

Η συμμετοχή του παιδιού σε τέτοιου είδους δραστηριότητες ποικίλουν από παιδί σε παιδί και αυτό κυρίως οφείλεται τόσο στην ηλικία όσο και στην άνεση του να βρίσκεται με άλλα παιδιά. Πολλά παιδιά «κλειστού» χαρακτήρα δεν μπαίνουν καν στον «κύκλο», ωστόσο κοιτούν, παρατηρούν και καταγράφουν εικόνες και αντιδράσεις, γεγονός που δεν πρέπει να σας προκαλεί ερωτηματικά γιατί είναι κι αυτό ένας είδος συμμετοχής.

Η άρνηση του να συμμετάσχει μπορεί να οφείλεται στην κούραση του ή στο ότι δεν έχει συνηθίσει να παίζει ομαδικά παιχνίδια. Μεγαλώνοντας θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσει να συμμετέχει και μάλιστα πολλές φορές λαμβάνοντας και τον ρόλο του αρχηγού. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας είναι να μην πιέσετε ποτέ το μικρό σας να κάνει κάτι που δεν θέλει. Συζητείστε μαζί του και αφήστε το να σας μιλήσει για το πώς νιώθει όταν βρίσκεται με άλλα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved