Φάκελος Υιοθεσία: Ένα παιδί από την Αφρική θα είναι πάντα πιο «φθηνό»;

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στις υιοθεσίες, ένα παιδί από την Αφρική, ειδικά αν πρόκειται για αγοράκι, είναι πολύ πιο «φθηνό» από ό,τι παιδιά άλλων φυλών ή παιδιά με λευκό δέρμα.

Φάκελος Υιοθεσία: Ένα παιδί από την Αφρική θα είναι πάντα πιο «φθηνό»;

Ένα νεαρό ζευγάρι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κάριν Λαντζ και ο σύζυγός της Τσακ εξεπλάγησαν με το χαμηλό κόστος των παιδιών που προέρχονταν από την Αφρική ή από οικογένειες Αφροαμερικανών.

Αν ήθελαν να υιοθετήσουν ένα παιδί από κάποια άλλη φυλή ή με λευκό δέρμα, το κόστος ανέβαινε κατακόρυφα. Τελικά, αποφάσισαν να υιοθετήσουν παιδί βάσει των οικονομικών τους και όχι βάσει του χρώματος στο δέρμα του παιδιού που ήταν υποψήφιο για υιοθεσία.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι αναζητούσε να υιοθετήσει παιδί και έκανε τέσσερις διαφορετικές κρούσεις ώστε να καταφέρει τον στόχο του.

Το κόστος για να υιοθετήσει ένα παιδί από τον Καύκασο ήταν περίπου 35.000 δολάρια έχοντας να υπολογίσει και νομικά έξοδα ενώ για ένα παιδί που προερχόταν από οικογένεια Αφροαμερικανών, χρειαζόταν 18.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν τα μισά χρήματα.

Αν πάλι οι δυο τους ήθελαν να υιοθετήσουν παιδί άλλης φυλής, από Ασία για παράδειγμα, το κόστος ανέβαινε στις 24.000 με 26.000 δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά έχουν αρχίσει να ανησυχούν ιδιαίτερα τις οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των παιδιών και φυσικά σκοπεύουν στο μέλλον να αλλάξουν τα παραπάνω δεδομένα που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλούν σε όσους τα μαθαίνουν.

Για την ιστορία, να πούμε ότι το ζευγάρι που προαναφέραμε, αποφάσισε τελικά να υιοθετήσει αρχικά ένα αγοράκι από την Αφρική και ύστερα ένα κοριτσάκι από οικογένεια Αφροαμερικανών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved