Παιδιά ξεχνιούνται στο αυτοκίνητο - Οι αυτοβιομηχανίες ενώνονται και ψάχνουν ριζικές λύσεις

Πώς θα μπορούσε κάποιος να ξεχάσει το παιδί του μέσα σε ένα αυτοκίνητο; Μην μπείτε καν στη διαδικασία να κρίνετε.

Παιδιά ξεχνιούνται στο αυτοκίνητο - Οι αυτοβιομηχανίες ενώνονται και ψάχνουν ριζικές λύσεις

Έχει συμβεί σε πολύ κόσμο και όσο περνάει ο καιρός συμβαίνει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Και δεν το παθαίνουν μόνο οι φτωχοί, οι περιορισμένης μόρφωσης άνθρωποι ή οι ψυχικά άρρωστοι.

Το έχουν πάθει παιδίατροι, νοσοκόμες, πυρηνικοί φυσικοί, πιτσαδόροι, κομμώτριες, νοικοκυρές... Ίσως δεν καταλαβαίνει κανένας τους πόσο πολύ μπορεί να κινδυνεύει ένα παιδί από θερμοπληξία όταν αφεθεί για μερικά λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν στην ατμόσφαιρα η θερμοκρασία είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου, μέσα στο αυτοκίνητο φτάνει μέσα σε λίγα λεπτά τους 50ο, αν το όχημα μείνει στον ήλιο.

Λίγα λεπτά, λοιπόν, αρκούν για να πάθει ένα παιδί θερμοπληξία και να πεθάνει. Αυτό πρέπει να αλλάξει και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται κάποια πρώτα θετικά βήματα για να δοθεί τέλος σε τέτοιους θανάτους. Και επειδή ένα πρόβλημα πρέπει να κόβεται από τη ρίζα του για να βρίσκεται λύση, οι περισσότεροι Σύλλογοι προστασίας παιδιών και πολλοί γονείς στρέφονται προς τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων.

Γιατί να υπάρχει ένδειξη στο αυτοκίνητο επειδή αφήσατε αναμμένα τα φώτα και να μην υπάρχει μία άλλη ένδειξη που να προειδοποιεί ότι στο πίσω κάθισμα υπάρχει ένα παιδί που πρέπει να πάρετε μαζί σας πριν κλειδώσετε το αυτοκίνητο; Αρκετές βιομηχανίες αυτοκινήτων μάλιστα, όπως η General Motors ανακοίνωσε πως εδώ και μία δεκαετία εξετάζει ένα πρότζεκτ που αφορά στα μικρά παιδιά που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα.

Την 1η Ιουλίου η Συνομοσπονδία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να καταφέρουν οι όλες μαζί οι βιομηχανίες να δώσουν τέλος σε αυτές τις τραγωδίες. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα κινητοποιηθούν ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα παγκοσμίως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved