Παγκόσμιος χάρτης: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλα τα σχολεία του κόσμου;

Μία μεγάλη έρευνα που έγινε ανά τον κόσμο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι ενδεικτική του πώς συμπεριφέρονται διάφοροι λαοί σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της υγείας των παιδιών.

Παγκόσμιος χάρτης: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλα τα σχολεία του κόσμου;

Αν κοιτάξει κανείς τον παραπάνω παγκόσμιο χάρτη, θα διαπιστώσει πως σε αντίθεση με την Ελλάδα που εδώ και χρόνια έχει απαγορεύσει το κάπνισμα για οποιονδήποτε σε σχολικό κτίριο (όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά δηλαδή αλλά και για τους καθηγητές ή δασκάλους), υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που δεν έχουν καν μεριμνήσει για μία τέτοια απαγόρευση που εγγυάται ένα καλύτερο περιβάλλον εκπαίδευσης για τα παιδιά.

Για παράδειγμα στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και σύσσωμων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το κάπνισμα στα σχολεία σε αντίθεση με τις χώρες της Μεσογείου, την Βόρεια Αφρική ή ακόμα και την Ινδία όπου απαγορεύεται δια ροπάλου κάτι τέτοιο.

Μελετήστε αναλυτικότερα τον χάρτη παραπάνω. Οι χώρες με μπλε χρώμα έχουν μεριμνήσει για την απαγόρευση καπνίσματος στα σχολεία, για τις χώρες με κόκκινο χρώμα δεν υπάρχει κάποιος νόμος απαγόρευσης ενώ στις χώρες με κίτρινο χρώμα ναι μεν απαγορεύεται το κάπνισμα αλλά δεν είναι κατοχυρωμένο νομικά κάτι τέτοιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved