Γέννηση μωρού οκλαδόν! (βίντεο)

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80 είχε υιοθετηθεί ένας νέος επαναστατικός –για την εποχή- τρόπος φυσιολογικού τοκετού.

Γέννηση μωρού οκλαδόν! (βίντεο)

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η μητέρα να βρίσκεται σε στάση οκλαδόν την ώρα που θα έσπρωχνε για να βγει το παιδί. Και ήταν πολλοί οι υποστηριχτές αυτής της μεθόδου καθώς θεωρούσαν πως η μητέρα μπορούσε να βλέπει το παιδί της την ώρα που γεννιέται, να συμμετέχει πιο ενεργά στη γέννα και να βοηθάει το σώμα της να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία.

Πράγματι, ήταν πολλές οι γυναίκες εκείνη την εποχή που κατάφεραν να γεννήσουν με αυτόν τον τρόπο και όντως δήλωναν πολύ χαρούμενες που είχαν καταφέρει να φέρουν με αυτή τη μέθοδο το παιδί τους στον κόσμο. Η συγκεκριμένη στάση, βέβαια, βοηθούσε μόνο τις γυναίκες που είχαν αρκετά καλή ευλυγισία στο σώμα τους για να τα καταφέρουν.

Όλα αυτά συνέβαιναν στη Βραζιλία, όμως ως μέθοδος δεν έγινε και πολύ δημοφιλής καθώς την ώρα του τοκετού, ελάχιστες γυναίκες είχαν την αυτοσυγκέντρωση και το σθένος για να γεννήσουν οκλαδόν. Δείτε το βίντεο (ακατάλληλο για ανηλίκους) στο οποίο γυναίκες γεννούν σε στάση οκλαδόν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved