Με το παιδί σας στο Super market

Για μερικές μαμάδες τα ψώνια στο super market με το παιδί τους είναι μαρτύριο, για άλλες μαμάδες πάλι είναι μια βόλτα απολαυστική. Για το παιδί όμως τι είναι; Στα μάτια ενός μικρού παιδιού η περιήγηση του σε ένα τεράστιο κατάστημα με χιλιάδες χρώματα, μουσικές και αρώματα είναι ένα ταξίδι.

Με το παιδί σας στο Super market

Αυτό όμως που αγχώνει τους περισσότερους γονείς παίρνοντας το παιδί στο super market, είναι πως θα γλιτώσουν τη «γκρίνια» και το «κλαψούρισμα», που δημιουργείται από την καταναλωτική μανία των παιδιών, ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για παιχνίδια αλλά για προϊόντα. Διαβάστε διάφορα tips για το πώς θα το αποφύγετε και θα κάνετε τη βόλτα στο super market απολαυστική.

- Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι φροντίστε να κάνετε τη λίστα μαζί με το παιδί σας. Έτσι θα καταλάβει ποια προϊόντα λείπουν αφού θα σας έχει βοηθήσει να γράψετε αυτά που είναι απαραίτητα.

- Δώστε χαρτί και μολύβι στο παιδί σας και αφήστε το να γράψει αυτά που θέλει να ψωνίσει. Εσείς απλά υποδείξτε του με ποια κριτήρια ψωνίζουμε και τι έχουμε ανάγκη, όπως το γάλα, τα γιαούρτια και αγαπημένα του μπισκότα

-Βγάλτε από τον κουμπαρά του πέντε ευρώ και πείτε του πως με αυτά τα χρήματα, τα όποια του ανήκουν, μπορεί να ψωνίσει ότι θέλει.

Έτσι το παιδί σας, θα έχει οργανώσει με τέτοιο τρόπο τη σκέψη του ώστε να μάθει από τα πρώτα του κιόλας χρόνια πως θα ξοδεύει τα χρήματα του στο super market αλλά και εσείς κάθε φορά θα απολαμβάνεται μαζί του τα ψώνια σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved