Πόσο ασφαλές είναι το χλώριο της πισίνας για τα παιδιά μας;

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε οικογενειακώς τα μπάνια, όχι όμως μόνο στη θάλασσα αλλά και σε πισίνες. Πόσο ασφαλές όμως είναι το χλώριο που περιέχουν για τα παιδιά μας;

Πόσο ασφαλές είναι το χλώριο της πισίνας για τα παιδιά μας;


Η απάντηση από τους ειδικούς θα σας προβληματίσει ιδιαίτερα. Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν, καμία πισίνα με το περιεχόμενό της δεν προσφέρει 100% ασφάλεια για ένα παιδί. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις παραλίες όπου ο κίνδυνος μάλιστα για τα παιδιά είναι ακόμα μεγαλύτερος λόγω της άμμου όπου συνήθως συγκεντρώνονται βακτήρια και άλλοι βλαβεροί μικροοργανισμοί που κάνουν κακό στα παιδιά.

Για να επιστρέψουμε όμως στην πισίνα και στο χλώριο που περιέχει, σύμφωνα με τους ειδικούς μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το χλώριο μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στην εμφάνιση άσθματος σε ένα παιδί. Επίσης, το χλώριο, αν συνδυαστεί με άλλες ουσίες όπως αυτές που περιέχουν αντηλιακά, τότε μπορεί να παρουσιαστούν καρκινογόνοι παράγοντες, πολύ βλαβεροί για την επιδερμίδα ενός παιδιού.

Αν τελικά δεν μπορείτε να αποφύγετε την πισίνα, προτιμάτε εκείνες που έχουν θαλασσινό νερό –άρα περιέχουν λιγότερο χλώριο- και αμέσως μετά από το μπάνιο στην πισίνα, ξεβγάλτε γρήγορα το παιδί με καθαρό νερό. Αν μία πισίνα έχει έντονη μυρωδιά χλωρίου, αυτό είναι κακό σημάδι και θα πρέπει να αποφύγετε μία βουτιά μαζί με το παιδί σε αυτήν.

Αν είναι δυνατόν, επιλέγετε ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο στην πισίνα και μετά από κάθε βουτιά, ξεπλένετε καλά το παιδί ώστε να μη έχει πάνω του υπολείμματα από χλώριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved