Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αγαπούν τη μουσική!

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και αφού αποκτήσουμε παιδί. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, η μουσική διαπλάθει τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αγαπούν τη μουσική!


Ποια είναι όμως η σπουδαιότητα της μουσικής στη ζωή ενός μωρού, παιδιού ή εφήβου; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα παιδιά, σε όποια ηλικία και αν είναι, θα πρέπει να έχουν ακούσματα, από όποιο είδος μουσικής και αν αυτά προέρχονται.

Η μουσική, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους, συμβάλλει σε μία ισορροπημένη προσωπικότητα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν μέσω μουσικής να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Με την μουσική επίσης, τα παιδιά βγάζουν προς τα έξω την όποια ευαισθησία τους την οποία και αναπτύσσουν σιγά σιγά. Επίσης, αν τα παιδιά επιλέξουν να ασχοληθούν με τη μουσική, αποκτούν πειθαρχία και ωριμότητα.
Οι ειδικοί επίσης θεωρούν πως τα μουσικά ακούσματα, όποια και αν είναι αυτά, συμβάλλουν στο να αποκτήσει το παιδί αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση αλλά και αυτοπεποίθηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved