Πέντε ατάκες που δεν πρέπει ποτέ να λέμε στα παιδιά μας!

Υπάρχουν μερικές ατάκες, καθημερινές, που όλες μας χρησιμοποιούμε αλλά για κάποιους συγκεκριμένους λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω, δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά μας. Μάθετε ποιες είναι αυτές...

Πέντε ατάκες που δεν πρέπει ποτέ να λέμε στα παιδιά μας!

1. «Μην κλαις»
Όσο και αν το λέτε στο παιδί, εκείνο έχει λόγο που κλαίει. Ο εκνευρισμός του, το άγχος του ή ο φόβος που νιώθει δεν θα φύγει επειδή του λέτε να σταματήσει να κλαίει. Προσπαθήστε με γλυκόλογα να το ηρεμήσετε εσείς.
2. «Κάνε γρήγορα. Βιάσου»
Το γεγονός ότι έχετε αργήσει στη δουλειά δεν σημαίνει ότι φταίει και το παιδί σας γι' αυτό. Ας ξυπνούσατε νωρίτερα για να είστε στην ώρα σας. Αγχώνοντας ένα παιδί το κάνετε να νιώθει τύψεις και να στενοχωριέται.
3. «Είσαι τόσο...»
Αποφεύγετε κάθε χαρακτηρισμό που μπορεί να κάνετε στο παιδί όταν είστε θυμωμένες. Θα πείτε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε. Το παιδί θα συγκρατήσει τη λέξη που θα του πείτε και θα την έχει για πάντα στην καρδούλα του ως μία κακή ανάμνηση.
4. «Άφησέ με ήσυχη»
Από τη στιγμή που κάνατε παιδιά θα πρέπει να ξεχάσετε το εγώ και να είστε στο εμείς. Η συγκεκριμένη ατάκα κάνει κακό στη μεταξύ σας σχέση και σας απομακρύνει από το παιδί.
5. «Μην αγγίζεις το...»
Με το που θα βγει η συγκεκριμένη ατάκα από τα χείλη σας το παιδί θα πάει κατευθείαν εκεί που του έχετε απαγορεύσει. Καλύτερα απομακρύνετε ό,τι δεν θέλετε να πιάνει το παιδί για να έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved