Πέντε tips για την ασφαλή μεταφορά ενός παιδιού στα ταξίδια σας

Τα ταξίδια είναι κουραστικά για εμάς τους ενήλικες. Δεν θα είναι για τα παιδιά μας;

Πέντε tips για την ασφαλή μεταφορά ενός παιδιού στα ταξίδια σας

Φροντίστε λοιπόν από πριν να κάνετε τη ζωή του όσο πιο εύκολη γίνεται ώστε να φτάσετε όλοι σώοι και αβλαβείς στον προορισμό σας...

1. Ντύστε το παιδί σας σωστά. Ανάλογα με την αφετηρία σας αλλά και τον προορισμό σας, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι σε ό,τι αφορά το παιδί. Δηλαδή, αν φεύγετε από ένα θερμό κλίμα για να πάτε σε ένα πιο κρύο, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο παιδί ζακέτα και μαζί σας μπουφάν.
2. Τα μωρομάντηλα γίνονται οι καλύτεροι φίλοι σας. Είναι ό,τι πιο εύχρηστο για να διατηρήσετε την καθαριότητα και την υγιεινή του παιδιού. Γι' αυτό θα πρέπει να τα έχετε στις αποσκευές που κρατάτε στο χέρι.
3. Έχετε μαζί σας τουλάχιστον μία μερίδα φαγητού του παιδιού. Δεν ξέρετε ποτέ τι μπορεί να συμβεί σε ένα ταξίδι και έτσι θα πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας τουλάχιστον μία μερίδα.
4. Διατηρείτε το πρόγραμμα ύπνου του παιδιού όπου και αν βρίσκεστε. Δεν πρέπει να ξεφεύγει ούτε να πάθει jet lag σε περίπτωση που πάτε πολύ μακριά.
5. Ταξιδεύετε πάντα με καροτσάκι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύχρηστο από ένα καροτσάκι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αφού εκεί μπορείτε να κοιμίσετε το παιδί ή να το αφήσετε να ξεκουραστεί για λίγο όπου και αν βρίσκεστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved