Κύπρος: Τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια λόγω κρίσης

Να αντικρίσουν την οικονομική κρίση και μέσα από τα μάτια των παιδιών, ζήτησε η επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.

Κύπρος: Τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια λόγω κρίσης

Η κυρία Κουρσουμπά, έκανε μία έκκληση στην κοινωνία και στην πολιτεία της Κύπρου, να αντικρίσουν την οικονομική κρίση και μέσα από τα μάτια των παιδιών και να λάβουν υπόψη τις απόψεις τους στην προώθηση κατάλληλων λύσεων.

Η ίδια αναφέρει πως τα μηνύματα, που παίρνει η ίδια στις εντατικοποιημένες διαβουλεύσεις της με εφήβους κατά τις επισκέψεις σε δημόσια σχολεία, είναι πως τα παιδιά νιώθουν αγωνία και ανασφάλεια σε σχέση με τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, η οποία, τονίζει, «μετατρέπεται σε πανικό, όταν ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, στην παρουσίαση των εξελίξεων, υιοθετούν εξαιρετικά απαισιόδοξες προσεγγίσεις και στείρα κριτική, με έμφαση κυρίως σε αρνητικά σενάρια και προβλέψεις».

Στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο ρόλος των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός, τονίζει η επίτροπος επισημαίνοντας τον καθοριστικό, όπως αναφέρει, τρόπο με τον οποίο προβάλλονται τα προβλήματα που τα παιδιά και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα της κρίσης.

Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες αναζητούν πληροφόρηση από τα ΜΜΕ, προκειμένου να κατανοήσουν το τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά και για να ενημερωθούν για το πώς να αντιμετωπίσουν με εποικοδομητικό τρόπο τις αλλαγές που επήλθαν στη ζωή τους.

«Είναι, επομένως, σημαντικό τα ΜΜΕ να αναζητήσουν και να προβάλουν θέματα και ρεπορτάζ με αισιόδοξα και θετικά μηνύματα για τα παιδιά, τα οποία με τον καιρό θα ξεπεράσουν, κατά το δυνατό, τα αισθήματα ανασφάλειας και πανικού που μπορεί να δημιουργήθηκαν», επισημαίνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved