O παιδικός καρκίνος μπορεί να γιατρευτεί!

Με το μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίατος και με είσοδο ελεύθερη, οι διοργανωτές του «Φεστιβάλ Λάμψης», ανοίγουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας και ενημέρωσης, γύρω από τον παιδικό καρκίνο. 

O παιδικός καρκίνος μπορεί να γιατρευτεί!

Το φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, και ώρα 17.00, στον αίθριο χώρο μεταξύ της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το 80% των παιδιών με λευχαιμία θεραπεύονται. Η ιατρική επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Αυτό θα πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στους γονείς που έχουν παιδιά με καρκίνο αλλά και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι γονείς. Επειδή οι θεραπείες είναι μακροχρόνιες ο ένας από τους δυο γονείς πρέπει να αφήσει τη δουλειά του αλλά και τα άλλα του παιδιά για να ασχοληθεί με το άρρωστο παιδί. Κοντά στους γονείς αυτούς βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη» παρέχοντας υποστήριξη και εξασφαλίζοντάς τους φιλοξενία σε ξενώνες όσο διαρκούν οι θεραπείες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ψυχολόγος του Συλλόγου «Λάμψη» στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, Χάρης Παπαπέτρου.

Ο Σύλλογος «Λάμψη», συνεργάζεται από το 2005 με το τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δραστηριότητες σε παιδότοπο με πολλά ομαδικά παιχνίδια, συζήτηση-ομιλία με θέμα «Αλήθειες για τον παιδικό καρκίνο» καθώς και μια συναυλία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved