Πιστοποιητικό γέννησης, τώρα από τον υπολογιστή του σπιτιού μας!

Ξεχάστε την ταλαιπωρία του παρελθόντος για να αποκτήσετε ένα επίσημο έγγραφο. Πλέον, ηλεκτρονικά, από το σπίτι μας, θα μπορούμε να εκδίδουμε διάφορα πιστοποιητικά και άλλα έγγραφα. Ετσι δεν θα έχουμε πια την υποχρέωση να επισκεφθούμε αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουμε αίτηση, είτε για να παραλάβουμε έγγραφο.

Πιστοποιητικό γέννησης, τώρα από τον υπολογιστή του σπιτιού μας!

Με την μοναδική προϋπόθεση να έχουμε γραφτεί ως χρήστες στην πύλη ΕΡΜΗΣ και στη συνέχεια να μεταβούμε σε ένα ΚΕΠ για την επιβεβαίωση των στοιχείων της ταυτότητας, θα μπορούμε να βρούμε τις τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ στην αρχική σελίδα (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μία και μόνη φορά για κάθε πολίτη. Στην συνέχεια μπορούμε να πραγματοποιούμε πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό μας. Ταυτόχρονα ο πολίτης αποκτά μία ηλεκτρονική θυρίδα στην ΕΡΜΗΣ, στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα. Ετσι, αξιοποιούμε, προωθώντας τα όπου χρειάζεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ανάμεσα στα 102 πιστοποιητικά και τα λοιπά έγγραφα, εμείς ξεχωρίσαμε για εσάς, τους αναγνώστες- γονείς του Mothersblog.gr τα πιο χρήσιμα!

Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης

Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων

Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων

Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved