401 χρόνια φυλάκιση για τον παιδεραστή γυμναστή του Ρεθύμνου

Σε 401  χρόνια φυλάκισης – 220 χρόνια κατά συγχώνευση επιβλήθηκε, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, στον 48χρονο γυμναστή Νίκο Σειραγάκη, που κατηγορείτο για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, κατά συρροή και κατά εξακολούθηση στο Ρέθυμνο, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του.

401 χρόνια φυλάκιση για τον  παιδεραστή γυμναστή του Ρεθύμνου

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια, ανέστειλε την έφεσή του και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η δίκη διεξήχθηκε στα δικαστήρια στον Πειραιά, κεκλεισμένων των θυρών και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ο 48χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές της Τρίπολης. Τη δαπάνη για την εκπροσώπηση όλων των οικογενειών είχε αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η ελληνική δικαιοσύνη απόδειξε για τα ελληνικά χρονικά, την εγκληματική δραστηριότητα ενός ατόμου με την πρωτοφανή επίσης ποινή των 401 ετών κάθειρξης. Υπάρχει απόλυτη αντιστοίχηση της φρικαλεότητας της δράσης του ανθρώπου αυτού με την ποινή η οποία επεβλήθη από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο του Πειραιά, δήλωσε ο κ. Μουνδριανάκης και ανέφερε ότι η ποινή δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Τόνισε, επίσης, ότι η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών για τον αποκλειστικό και μόνο λόγο προστασίας των ανήλικων θυμάτων, ενώ δεν κατατέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες μολονότι υπήρχε δυνατότητα προβολής τέτοιου υλικού που είχε τραβήξει μάλιστα ο ίδιος, αλλά αρνήθηκε να χρησιμοποιηθεί η πλευρά του κατηγορουμένου.

Ο 48χρονος είχε υποστηρίξει ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός «παιχνιδιού» και πως δεν παρέσυρε κανένα παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved