Έρευνα: Η συναναστροφή με κουτάβια κάνει λιγότερο «χαριτωμένα» τα μωρά μας!

Η επιστημονική εφημερίδα PlosOne δημοσίευσε μία μελέτη η οποία υποστηρίζει πως η έκθεση ενός ανθρώπου σε πολλά κουτάβια, μπορεί να τον κάνει να αδιαφορεί για τα μωρά.

Έρευνα: Η συναναστροφή με κουτάβια κάνει λιγότερο «χαριτωμένα» τα μωρά μας!

Οι Ελβετοί επιστήμονες υποστηρίζουν μέσα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα πως όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ένα 'σχήμα', μία προσδοκία τέλος πάντων για το πώς περιμένουμε να είναι ένα μωρουδίστικο προσωπάκι. Όμως υπάρχει περίπτωση αυτή η εικόνα και το 'σχήμα' που έχουμε να μείνει αδιάφορη για κάποιους; Όπως φαίνεται, ναι, μπορεί να συμβεί. Στην έρευνα που έγινε πάντως, εξετάστηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μοιράστηκαν σε γκρουπ. Κάποιοι από αυτούς ήρθαν σε επαφή με πολύ γλυκά μωρά και λιγότερο γλυκά μωρά και πολύ γλυκά και λιγότερο γλυκά κουτάβια. Όταν τα γκρουπ αυτά αργότερα είδαν φωτογραφίες παιδιών σε μικρές ηλικίες, αυτοί που είχαν λατρέψει τα γλυκά κουτάβια, έδειξαν ελάχιστο ενδιαφέρον για τα μωρά. Γιατί συνέβη κάτι τέτοιο; Γιατί τα μωρά περνούσαν πολύ περισσότερο καιρό με τους γονείς τους, πολύ περισσότερο δε από τα κουτάβια που είχαν περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους των γκρουπ. Για να είναι ακόμα πιο κοντά στα οικεία τους πρόσωπα, τα μωρά χρησιμοποιούν το χαμόγελο ή το κλάμα τους προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί τους. Οι ξένοι αρέσκονται να λένε 'είναι απλά χαριτωμένο'. Το δυσανάλογα μεγάλο κρανίο σε σχέση με το πρόσωπο, μεγάλα μάτια, τα μαλακά χαρακτηριστικά και προεξέχοντα μάγουλα είναι όλα μέρος της προ-προγραμματισμένης προσδοκίας που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι σκεπτόμενοι τη γλυκύτητα ενός μωρού. Η ίδια έρευνα μάλιστα έδειξε πως όσο πιο γλυκό είναι το μωρό, τόσο πιο μεγάλη τρυφερότητα δέχεται από τη μητέρα του.
Όσο πιο κοντά σε αυτά τα πρότυπα είναι τα χαρακτηριστικά ενός κουταβιού, τόσο πιο γλυκά πιστεύουμε ότι είναι τα τετράποδά μας. Αν προσθέσουμε σε αυτό, και την έτσι και αλλιώς υπάρχουσα γλυκύτητα ενός κουταβιού, τότε το μωρό έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Έτσι, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η 'υπερέκθεση' σε γλυκύτατα ζώα μπορεί να αναθεωρήσει τις προσδοκίες μας στο τι είναι πραγματικά γλυκό. Η έρευνα συμπληρώνει πάντως πως οι συνέπειες της έντονης συναναστροφής με κουτάβια, δεν είναι μόνιμη. Μετά από ένα μικρό χαμόγελο ενός μωρού που μπορεί να σκάσει, όλα επανέρχονται στα φυσιολογικά, αρκεί να μην υπάρχει κανένα κουτάβι εκεί γύρω...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved