Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά σας

Όλοι μας αναγκαζόμαστε καθημερινά να μπαίνουμε για αρκετές ώρες στην κουζίνα, με το μαγείρεμα για τους περισσότερους να έχει γίνει λίγο αγγαρεία. Αν εξαιρέσουμε κάποιους που τους αρέσει η ιδέα της μαγειρικής, οι περισσότεροι μάλλον δεν τρελαίνονται γι' αυτό. Αυτοί που σίγουρα θα ξετρελαθούν εάν ζητήσετε τη βοήθειά τους στην κουζίνα είναι τα παιδιά σας. Σε πολλές πιο εύκολες συνταγές θα μπορούσαν κάλλιστα να σας βοηθήσουν και να δείτε κι εσείς με άλλο μάτι τη μαγειρική αφού σίγουρα θα διασκεδάζετε περισσότερο.

Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά σας

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα σκαμπό για να φτάνουν λίγο καλύτερα στον πάγκο και να βλέπουν ότι κάνετε και να σας βοηθούν.

Μια ποδιά μίνι για να έχει το παιδί σας τη δική του και να αισθάνεται ότι κάνει κάτι εξαιρετικό. Από μέσα μπορείτε να του βάλετε ένα πουκάμισο παλιό δικό σας ή του μπαμπά του για να μην λερώσει τα ρούχα του.

Βρείτε του κάποια δουλειά που θα μπορεί να κάνει εύκολα, να πλύνει τα λαχανικά ή να ανακατέψει τα υλικά για τις σαλάτες. Μπορεί επίσης να ανακατέψει και τη ζύμη, εάν φτιάχνετε μπισκότα ή κάτι ανάλογο, ή ακόμη και τον κιμά. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να μετρήσουν ακόμη και τις ποσότητες των υλικών που θα χρειαστείτε.

Μπορείτε να του έχετε τα δικά του εργαλεία για να κάνει τις δουλειές, πλαστικά βέβαια πάντα για να μην χτυπήσει.

Δεν θα πείραζε να το βάλετε να φτιάξει μια μικρή ποσότητα σε ένα μικρότερο σκεύος, για παράδειγμα ένα μίνι muffin, ή λίγα μακαρόνια για να δει από πρώτο χέρι πως γίνονται.

Πάνω απ' όλα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας γιατί δεν αποκλείεται η κουζίνα σας να γίνει χάλια, κάποιο αυγό να πέσει, κάτι να χυθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved