5 μύθοι για τα μοναχοπαίδια!

Παλιότερα, τα μοναχοπαίδια ήταν δακτυλοδεικτούμενα, ειδικά στο δημοτικό σχολείο όπου τα παιδιά λένε διάφορα πράγματα αρκετά άκομψα. Ποια είναι όμως η αλήθεια για τα μοναχοπαίδια και τον τρόπο που μεγαλώνουν; Διαβάστε τους πέντε μύθους που επικρατούν ακόμα και σήμερα και που πλέον δεν αποτελούν τον κανόνα αλλά την εξαίρεση ανάμεσα στα μοναχοπαίδια

5 μύθοι για τα μοναχοπαίδια!

1 Είναι κακομαθημένα

Πόσο πιο κακομαθημένο μπορεί να είναι ένα μοναχοπαίδι από ένα άλλο παιδί που μεγαλώνει σε μία οικογένεια μαζί με ένα αδελφάκι. Οι γονείς, έτσι και αλλιώς, είτε έχουν ένα, είτε 40 παιδιά, πάντα θέλουν να δίνουν τα πάντα στα βλαστάρια τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επειδή πρόκειται για ένα μόνο παιδί, αυτό γίνεται κακομαθημένο ενώ τα άλλα που έχουν αδέλφια είναι μια χαρά.

2 Είναι απαιτητικά

Όσο απαιτητικό και αν είναι ένα παιδί, οι γονείς έτσι και αλλιώς έχουν τον έλεγχο. Είτε λοιπόν πρόκειται για ένα παιδί, είτε για δύο ή τρία, είναι θέμα διαπαιδαγώγησης πόσο απαιτητικό θα γίνει απέναντι στους γονείς του το παιδί. Οπότε και σ' αυτήν την περίπτωση πρόκειται για μύθο.

3 Κοινωνικά απροσάρμοστα

Πολλοί υποστηρίζουν πως επειδή ένα παιδί μεγαλώνει μόνο του σε ένα σπίτι, δεν έχει τη δυνατότητα να συναναστρέφεται αδελφάκια με δύο ή τρία χρόνια διαφορά και έτσι καταλήγει να κάνει παρέα με ενήλικες οι οποίοι όμως δεν έχουν την παιδικότητα που χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά. Και αυτό είναι λάθος αντίληψη καθώς τα μοναχοπαίδια έχουν τις ίδιες κοινωνικές συναναστροφές με όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, έστω και αν δεν έχουν αδέλφια. Τα παιδιά των φίλων των γονιών του είναι η πιο καλή του συντροφιά.

4 Έχουν τη διάθεση να επιβάλλονται

Ένας ακόμη μύθος γύρω από τα μοναχοπαίδια, λέει πως έχουν τη διάθεση να επιβάλλονται επειδή έχουν την αποκλειστικότητα από τους γονείς τους. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που του αποδίδουν, σε συνδυασμό με τις 'ηγετικές τάσεις' που υποτίθεται πως έχει ένα μοναχοπαίδι, το κάνουν να φαντάζει με... τέρας, όμως σίγουρα δεν είναι έτσι.

5 Νιώθουν μεγάλη μοναξιά

Ένα παιδί δεν νιώθει μοναξιά επειδή δεν έχει αδελφάκια. Μπορεί να νιώσει μοναξιά ακόμα και αν έχει πολλά αδέλφια. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να του το αναπτύξει η ίδια του η οικογένεια που εντέλει ευθύνεται για οποιαδήποτε συμπεριφορά ενός παιδιού, είτε είναι μοναχοπαίδι είτε όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved