Ποιες είναι οι προσδοκίες μου από το νηπιαγωγείο;

Έρχεται η στιγμή που το παιδάκι σας θα ξεκινήσει το νηπιαγωγείο.

Ποιες είναι οι προσδοκίες μου από το νηπιαγωγείο;

Είναι ουσιαστικά σαν να ξεκινάει επίσημα να πηγαίνει στο σχολείο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα έχει την πρώτη του επαφή με τα γράμματα, τους ήχους και τις λέξεις.

Μέχρι το τέλος του νηπιαγωγείου, το παιδάκι σας θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει το όνομα τους, να γράφει όλα τα γράμματα της αλφαβήτου σε μικρά και σε κεφαλαία.

Κάθε νηπιαγωγείο βέβαια έχει τα δικά του στάνταρ και σίγουρα ο τρόπος που θα μαθαίνει το παιδί διαφέρει από δάσκαλο σε δάσκαλο.

Θα μάθουν να ξέρουν ποιος είναι ο σωστός ήχος που προφέρεται κάθε γράμμα αλλά και ανάλογα το νηπιαγωγείο θα μάθουν και τις έννοιες κάποιων λέξεων, αλλά και πώς να τις αναγνωρίζουν όταν τις βλέπουν.

Στην τάξη τους, τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο αρχίζουν να γράφουν μικρές λεξούλες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Είναι η πρώτη επαφή που θα έχουν με τα μολυβάκια και τους μαρκαδόρους και εξασκούνται με την διαδραστική προγραφή.

bigstock 212318371

Πηγαίνοντας στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά αρχίζουν να αναγνωρίζουν, να γράφουν και να βάζουν προοδευτικά σε μια σειρά τους αριθμούς μέχρι το 30. Πιθανόν θα μπορούν να κάνουν τις πρώτες τους προσθέσεις και αφαιρέσεις από μικρούς αριθμούς με τη βοήθεια των αντικειμένων.

Στο νηπιαγωγείο επίσης πραγματοποιείται η πρώτη επαφή των παιδιών με τα βασικά σχήματα όπως ο κύκλος, το τετράγωνο, το τρίγωνο και το παραλληλόγραμμο.

Θα είναι σε θέση να τα ονοματίσουν να καταλάβουν τις διαφορές τους, αλλά και να τα ταξινομήσουν σε χρώματα.

Έχει έρθει η στιγμή που πέραν των γραμμάτων των σχημάτων και των χρωμάτων, θα είναι σε θέση να αρχίσουν να αναγνωρίζουν μια από τις πιο δύσκολες έννοιες... την ώρα. Θα μπορούν να είναι σε θέση για παράδειγμα να ξέρουν ότι φεύγουν στις 5:00 από το νήπιο ή ότι τρώνε φαγητό στις 2 το μεσημέρι. Βέβαια αυτή η δεξιότητα θέλει χρόνο να καλλιεργηθεί οπότε μην ανησυχήσετε αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας συγχέει τις ώρες μεταξύ τους.

Είναι συναρπαστική αυτή η περίοδος της πρώτης επαφής του παιδιού σας με τον πρακτικό κόσμο! Ό,τι και να έχει συγκρατήσει μετά το πέρας αυτής της χρονιάς, θα είναι σημαντικό ως μια πρώτη επαφή και εμπειρία. Κάθε παιδί λειτουργεί και μαθαίνει με το δικό του τρόπο άλλωστε και οι δάσκαλοι είναι εκπαιδευμένοι σε αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved