5 λόγοι για να κάνετε τη χάρη στο παιδί σας και να πάρετε σκύλο στο σπίτι

σκυλιά είναι πολύ στοργικά πλάσματα και μπορεί να έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στα παιδιά και στην ανάπτυξη τους.

5 λόγοι για να κάνετε τη χάρη στο παιδί σας και να πάρετε σκύλο στο σπίτι

Είναι συμπονετικά, τα διασκεδάζουν, είναι προστατευτικά και πολλές φορές μπορούν να "διδάξουν" πολλά στα παιδιά.

Φυσικά και χρειάζονται λίγο από το χρόνο μας αλλά η ανταμοιβή του κάνουμε τη χάρη στο παιδί μας και να έχουμε έναν σκύλο στο σπίτι μπορεί να είναι μεγάλη.

Δείτε 5 λόγους οι οποίοι θα σας πείσουν να πάρετε έναν σκύλο:

1. Η παρέα

H παρέα του σκύλου είναι μοναδική. Πολλά παραδείγματα μας έχουν πείσει ότι βοηθά στην μοναξιά και στην κατάθλιψη. Τα παιδιά έχουν πάντα έναν φίλο να παίξουν, ακόμα και όταν οι δικοί τους φίλοι είναι απασχολημένοι.

Το σκυλάκι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας, που δεν θα τον παρατήσει, δεν θα τον χτυπήσει, δεν θα του φωνάξει ούτε θα τσακωθεί μαζί. Ίσα ίσα που θα προσπαθήσει να το ευχαριστήσει και μπορεί να το διασκεδάσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Είναι η καλύτερη παρέα για το παιδί σας, ειδικά όταν νιώθει μόνο, όταν έχει πέσει η διάθεση του, όταν στρεσάρεται ή είναι νευρικό. Η παρουσία του σκύλο κάνει τα παιδιά να νιώθουν πως έχουν συνεχώς έναν φίλο και προστάτη παράλληλα κοντά τους.

2. Συμβάλλει στην καλή υγεία

Το να έχει κάποιος σκύλο έχει συσχετιστεί με την καλή υγεία. Στους σκύλους αρέσει να παίζουν, να κυνηγούν, να τρέχουν . Τα παιδιά σας μπορούν είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες μαζί του.

Ακόμα μπορούν να συμμετέχουν στο τάισμα και στην περιποίηση του σκύλου.

Οι τακτικές βολτούλες με τον σκύλο, όχι μόνο θα κρατήσουν τα παιδιά σας μακριά από την οθόνη αλλά θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν τη σωματική τους υγεία.
Ακόμα , η παρουσία ενός σκύλου στο σπίτι, ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και προστατεύει από τις ασθένειες.

3. Προστατεύει

Είναι πάντα κοντά στο πλευρό του παιδιού σας και το προστατεύει όταν δεν είστε εσείς κοντά. Μπορείτε να το εκπαιδεύσετε σε κάποιον επαγγελματία και θα δείτε ότι είναι αξιοθαύμαστο το πόσο προστατευτικό μπορεί να γίνει.

bigstock 162984053

4. Εξασκεί

Τα παιδιά τείνουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο με τα σκυλάκια τους. Αυτό τα κάνει να γίνονται προστατευτικά, δημιουργικά και ειδικά άμα το σκυλάκι τους είναι κουτάβι, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να διαβάζουν περισσότερο καθώς θα πάρουν το ρόλο του γονέα στο κουτάβι.
Αυτό θα τα βοηθήσει στην ομιλία τους όταν είναι ιο μικρά και στο να εκφράζονται καλύτερα.

5. Βοηθά στη συναισθηματική ανάπτυξη

Ένας σκύλος, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας συναισθηματικά πολύ περισσότερο από ότι φαντάζεστε. Ένα χαρωπό και παιχνιδιάρικο σκυλάκι ανεβάζει πάντα τη διάθεση. Ακόμα όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδί στο σπίτι έχει αποδειχτεί ότι τα βοηθά να είναι πιο ενωμένα.

Όταν τα παιδιά συμμετέχουν στη φροντίδα του σκύλου, ευνοείται η αυτοπεποίθηση τους, και η αίσθηση της ευθύνης που είναι καλό να αναπτύσσεται από νωρίς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved