Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία

Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση στην Ημερίδα με θέμα «Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία», που διοργάνωσαν το τμήμα Παιδαγωγικών του Mediterranean College και ο Τομέας Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία


Εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινωνικοί φορείς παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.
Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν η βία κάθε μορφής ενάντια στα παιδιά, υπό το πρίσμα ψυχολογικών, κοινωνιολογικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων. Η ημερίδα αποτελείτο από τρεις διαφορετικές ενότητες, με θέμα: «Ενδοσχολική Βία-cyber bullying» (η πρώτη), «Ενδοοικογενειακή Βία» (η δεύτερη), και «Σεξουαλική Κακοποίηση & άλλες μορφές βίας κατά των παιδιών» (η τρίτη). Στις ενότητες αυτές συμμετείχαν ως ομιλητές, εκπρόσωποι τοπικών αλλά και ευρωπαϊκών φορέων, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης –εκπαιδευτικοί και σχολικοί σύμβουλοι- εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης.
Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της, ως εισηγήτρια, η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, η οποία παρουσίασε στο κοινό τις δράσεις που σχεδιάζει για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικτύου των Κοινοβουλευτικών για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά, και ως ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη». Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ τίμησε την κα Ράπτη για την κοινωνική προσφορά της, με πλακέτα που της απένειμε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Άκης Βαλογιάννης.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της εργασίας με θέμα «Οι κυρίαρχες μορφές βίας κατά των παιδιών ανά ήπειρο», που ετοίμασαν οι σπουδάστριες Προσχολικής Αγωγής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved