5 tips για να βοηθήσετε τα παιδιά να αγαπήσουν τη σωστή διατροφή!

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι εσείς και μονό εσείς μπορείτε να "χτίσετε" τη βάση της σχέσης του παιδιού σας με τη σωστή διατροφή;

5 tips για να βοηθήσετε τα παιδιά να αγαπήσουν τη σωστή διατροφή!

Πώς; Με τους πιο απλούς τρόπους που ξεκινούν από το να μαγειρέψετε μαζί τους, να φάτε όλοι μαζί, να συζητήσετε στο οικογενειακό τραπέζι... Διαβάστε 5 tips που θα σας βοηθήσουν!


- Δώστε το παράδειγμα: Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες με τα γεύματα ή τα σνακς σας. Αφήστε τα παιδιά σας να δουν ότι σας αρέσει να μασάτε ωμά λαχανικά.
- Πηγαίνετε να ψωνίσετε φαγητό μαζί τους: Η αγορά ειδών διατροφής μπορεί να διδάξει το παιδί σας πολλά πράγματα σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή. Συζητήστε από πού προέρχονται τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυτικές ίνες, το γάλα και το κρέας. Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν υγιεινές επιλογές.
- Γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα: Τεμαχίστε το φαγητό σε αστεία και εύκολα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων.
- Επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο στο τραπέζι: Συζητήστε για αστεία και χαρούμενα θέματα κατά τη διάρκεια του φαγητού. Κλείστε την τηλεόραση. Απαντήστε στο κινητό σας τηλέφωνο αργότερα. Προσπαθήστε να μετατρέψετε τα γεύματα σε μια διαδικασία χωρίς άγχος.
- Ακούστε το παιδί σας: Όταν το παιδί σας λέει ότι πεινάει, μπορείτε να του προσφέρετε ένα μικρό και υγιεινό σνακ- ακόμα και όταν δεν είναι ο προγραμματισμένος χρόνος του να φάει. Προσφέρετε επιλογές. Ρωτήστε το 'Τι προτιμάς για βραδινό: μπρόκολο ή κουνουπίδι' αντί για 'Θέλεις μπρόκολο για βραδινό';

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved