Βάλτε τα μπαχαρικά στο πιάτο του παιδιού!

Πέρα όμως από τη γεύση που προσδίδουν στα φαγητά μας, τα μπαχαρικά αποτελούν πλούσια διατροφική επιλογή, αφού μας χαρίζουν υγεία και ευρωστία!

Βάλτε τα μπαχαρικά στο πιάτο του παιδιού!

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί αν επιτρέπονται στην διατροφή του παιδιού μας. Η απάντηση λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς είναι «ναι», πάντα βέβαια με την άδεια του παιδιάτρου μας.

Η ευεργετική δράση των μπαχαρικών είναι γνωστή στον άνθρωπο αφού τα οφέλη που προσφέρουν σχετίζονται άμεσα με το περιεχόμενό τους σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, δηλαδή σε συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το σελήνιο, το β-καροτένιο, τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.

Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες σύμφωνα με το mednutrition για την δράση των μπαχαρικών στην υγεία;
Πολλές έρευνες μέχρι τώρα υποδεικνύουν ότι τα μπαχαρικά είναι άριστη πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, πολλές φορές ίδιας ή μεγαλύτερης αξίας από πολλά φρούτα και λαχανικά που θεωρούνται παραδοσιακά οι κυριότερες πηγές αντιοξειδωτικών. Ενδεικτικά, ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη περιέχει όσα αντιοξειδωτικά περιέχονται σε 3 φλιτζάνια φρέσκου σπανακιού ενώ ½ κουταλάκι κανέλλα είναι ισάξιο με ½ φλιτζάνι ρόδι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved