Τελικά πρέπει τα «δέκατα» να μας αγχώνουν;

Σίγουρα όλοι μας πανικοβαλλόμαστε όταν βλέπουμε τον πυρετό του παιδιού να φτάνει σε υψηλές θερμοκρασίες όμως πόσο δικαιολογημένος είναι ο φόβος μας όταν κατά τη μέτρηση διαπιστώνουμε ότι έχει μόνο «δέκατα»;

Τελικά πρέπει τα «δέκατα» να μας αγχώνουν;

Σύμφωνα με το paidiatros, τα «δέκατα» αποτελούσαν για τους γονείς της προηγουμένης γενιάς, αλλά και για τους σημερινούς, πηγή μεγάλου άγχους και ανησυχίας. Πολλοί γονείς έντρο¬μοι ανακαλύπτουν ότι το παιδί τους, κυρίως τις απογευματινές ώρες, έχει στη μασχάλη θερμοκρασία, π.χ., 37,1 ή 37,2° C και ξεκινούν να το με μετρούν συνεχόμενα.

Αυτή όμως είναι μια απόλυτα φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος ιδίως τις απογευματινές ώρες. Αν το παιδί είναι ζωηρό και έχει «τρελαθεί» μπορεί να ανεβάζει ακόμη υψηλότερη. Τονίζεται ότι «χρόνια δέκατα», ως συγκεκριμένη πάθηση, δεν υπάρχουν στην ιατρική.

Φυσικά αν ένα παιδί είναι άρρωστο και τύχει να θερμομετρηθεί στη φάση ανόδου του πυρετού μπορεί να έχει θερμοκρασία γύρω στους 37,5° C. Αυτά, όμως, δεν είναι δέκατα. Στην επόμενη θερμομέτρηση ο πυρετός θα έχει αυξηθεί και το πρόβλημα θα λυθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved