Πώς θα απασχολήσεις δημιουργικά τα παιδάκια σου;

Αναζητάμε διαρκώς νέους τρόπους για να απασχολούμε τα αγγελούδια μας!

Πώς θα απασχολήσεις δημιουργικά τα παιδάκια σου;

Ψάχνουμε πρωτότυπες δραστηριότητες που θα τα συναρπάσουν, θα ακονίσουν το μυαλουδάκι τους και θα εξάψουν τη φαντασία τους. Θέλουμε να τους χαρίσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Γιατί απολαμβάνουμε να τα βλέπουμε να χαμογελούν και να διασκεδάζουν! Τα καλά νέα είναι ότι ανακαλύψαμε τον ιδανικό τρόπο για να απογειώσεις τη δημιουργικότητά τους.

Οι χειροτεχνίες δεν αποτελούν μία καινούργια δραστηριότητα. Και εμείς, άλλωστε, μεγαλώσαμε δημιουργώντας όμορφες κατασκευές από χαρτί που μας ενθουσίαζαν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να κάνουν το ίδιο και τα μικρά μας στη σύγχρονη εποχή, που δέχονται πλήθος ερεθισμάτων; Αγοράκια και κοριτσάκια περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά σε οθόνες υπολογιστών, ταμπλετών και τηλεοράσεων. Έτσι, δεν είναι πάντα εύκολο να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους και να τα εμπνεύσουμε να δοκιμάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες… Παρόλα αυτά, μπορούμε να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε τη «γλώσσα» τους και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία, για να κάνουμε τα μικρά μας λίγο πιο… δημιουργικά!

Ανακάλυψε ένα online μπαούλο γεμάτο χειροποίητα παιχνίδια

Πρόσφατα συνειδητοποιήσαμε, ότι η χειροτεχνία μπορεί να αποκτήσει μία νέα διάσταση ή καλύτερα… να γίνει τρισδιάστατη! Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η τεχνολογία «εισβάλλει» και στον κόσμο της χειροτεχνίας, αλλάζοντας τον τρόπο που την αντιλαμβανόμασταν μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως πλέον στον υπολογιστή σου μπορείς πλέον να βρεις αμέτρητα πανέμορφα και ευρηματικά χειροτεχνήματα χαρτοκοπτικής, που θα ενθουσιάσουν τη μικρή σου πριγκίπισσα, αλλά και τον ζωηρό σου μπόμπιρα, που μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους χάρτινο και πολύχρωμο κόσμο, όπως ακριβώς τον έχουν ονειρευτεί.

Αν λοιπόν, το παιδάκι σου ονειρευόταν πάντα να έχει μία… τίγρη για κατοικίδιο, τώρα μπορείς να το βοηθήσεις να πραγματοποιήσει την επιθυμία του και να του αποδείξεις ότι τίποτα δεν είναι απίθανο! Με ένα μόνο κλικ μπορείς να του δώσεις τη δυνατότητα να κατασκευάσει από παγώνια μέχρι δεινόσαυρους, ώστε να δημιουργήσει τον δικό του ζωολογικό κήπο. Αλλά και να το εμπνεύσεις για να «χτίσει» μία μεγαλούπολη με μοντέρνα κτήρια ή να κάνει πραγματικότητα το δικό του σύμπαν και να φτάσει μέχρι το διάστημα σε πολύχρωμους χάρτινους πλανήτες. Πώς ακριβώς;

CANNON 1

Τρισδιάστατες χειροτεχνίες με ένα μόνο κλικ

Στη αυτή τη σελίδα θα βρεις μεγάλη ποικιλία από εύκολα συναρμογλούμενα χάρτινα μοντέλα και παραμυθένια διακοσμητικά. Τι ακριβώς είναι το Creative Park; Πρόκειται για μία σελίδα που ανακαλύψαμε πρόσφατα, και έχει ήδη γίνει ο ιδανικός τρόπος για να απασχολήσουμε τα αγγελούδια μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ακόμη και τρισδιάστατες χειροτεχνίες! Πώς ακριβώς λειτουργεί; Απλώς μπαίνεις στο site παρέα με τα μικρά σου και αποφασίζετε ποια χειροτεχνία τους αρέσει περισσότερο. Στη συνέχεια, την κατεβάζεις στον υπολογιστή σου, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και την τυπώνεις.

Από εκεί και πέρα, τα αγγελούδια σου μπορούν να περάσουν χρόνο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν το παιχνίδι της επιλογής τους. Μαθαίνουν να ακολουθούν τις απλές αλλά και ταυτόχρονα επεξηγηματικές οδηγίες που συνοδεύουν κάθε σχέδιο και περνούν χρόνο προσπαθώντας να λύσουν τον «γρίφο» και να ολοκληρώσουν το έργο τέχνης τους! Έτσι, μετατρέπονται σε μικρούς «καλλιτέχνες», βιώνουν τη χαρά της δημιουργίας, της ανακάλυψης και νιώθουν περήφανα που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους με επιτυχία!



Αν έχεις κάποιον επιλεγμένο εκτυπωτή inkjet των σειρών Canon PIXMA και MAXIFY, τότε έχεις πρόσβαση σε μία ειδική κατηγορία σχεδίων Premium, στην οποία θα βρεις πολλά πανέμορφα σχέδια σε δυο και τρεις διαστάσεις. Ειδικά τα χειροτεχνήματα «3D paper craft» της κατηγορίας Premium έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες τεχνίτες της αρχαίας Ιαπωνικής τέχνης του Οριγκάμι και αποτελούν θαυμάσια δείγματα αισθητικής και κομψότητας.

CANNON 2

Βοήθησε τα παιδάκια σου να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους!

Στη σελίδα θα βρεις πολλά μοντέλα για διάφορες ηλιακές ομάδες και από την προσωπική μας εμπειρία, σε διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για μία πρωτότυπη δραστηριότητα που θα τα κρατήσει απασχολημένα για αρκετή ώρα. Θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους και θα τα βοηθήσει να συγκεντρωθούν, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον στόχο τους. Μέσα από τη διαδικασία μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες, καθώς και να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Γιατί, ποιος ξέρει, μπορεί το μικρό σου να είναι ο επόμενος μεγάλος καλλιτέχνης!

Προκειμένου να τα ενθαρρύνεις, διακόσμησε τα κομψοτεχνήματά τους στον τοίχο του δωματίου τους ή κρέμασέ τα από το ταβάνι. Με μία σύντομη περιήγηση στη σελίδα θα ανακαλύψεις χιλιάδες διακοσμητικά, όπως εποχιακά στολίδια, καθώς και «εργαλεία» που θα τα βοηθήσουν να οργανωθούν όπως κουτιά, δοχεία, ημερολόγια. Ενθουσίασέ τα, προτείνοντάς τους να δημιουργήσουν χειροποίητα φωτογραφικά άλμπουμ που μπορούν να γίνουν το καλύτερο δώρο με μεγάλη συναισθηματική αξία ή να κατασκευάσουν ομοιώματα φυτών, ζώων και γνωστών ιστορικών κτηρίων από όλον τον κόσμο.

Αν θέλεις να δώσεις τη δυνατότητα στα παιδάκια σου να δημιουργήσουν ακόμη πιο εντυπωσιακές κατασκευές και έχεις εκτυπωτή Canon, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά χαρτιά εκτύπωσης της Canon, τα οποία, σε συνδυασμό με τα αυθεντικά μελάνια Canon (PGI-580 και CLI-581), αποδίδουν την ομορφιά των χειροτεχνημάτων του Creative Park με τα πιο πιστά, ζωντανά και εντυπωσιακά χρώματα, αλλά και τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

CANNON 3

Με τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης των προηγμένων μοντέλων εκτυπωτών της Canon, μπορείς ακόμα να τυπώσεις με μεγάλη ευκολία τα σχέδια απευθείας από υπολογιστή, smartphone ή tablet, αξιοποιώντας τη λειτουργία Cloud Link των μοντέλων PIXMA και MAXIFY. Επίσης μπορείς εύκολα να αξιοποιήσεις την ειδική web εφαρμογή Easy-PhotoPrint+ , η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη δημιουργία φωτογραφικών άλμπουμ, ημερολογίων, κολάζ και καρτών, με βάση τις φωτογραφίες των χρηστών, οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτές αποθηκευμένες, είτε στον αποθηκευτικό χώρο μιας συσκευής, ή στο cloud, ή σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Μην ξεχνάς, ότι όταν δημιουργούμε κάτι μόνοι μας, αυτόματα αποκτά συναισθηματική αξία και το εκτιμάμε λίγο περισσότερο! Δώσε στα παιδάκια σου τη χαρά της δημιουργίας με ένα μόνο κλικ!

CANNON 4


**Για να χρησιμοποιήσεις τη web εφαρμογή Easy-PhotoPrint+, θα πρέπει να εγγραφείς στη σχετική σελίδα της εφαρμογής, https://igw.cs.c-ij.com/ie/app/login.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved