Τι να κάνετε όταν τα παιδιά σας ζητούν τα… πάντα

Πόσες μαμάδες δεν έχουν ζήσει τη σκηνή σε ένα πολυκατάστημα με το παιδί τους να ζητάει επίμονα κάτι που είδε και του άρεσε! Ακόμη, τη σκηνή όπου το παιδί βλέπει πράγματα στην τηλεόραση και θέλει να τα αποκτήσει! Έχει τύχει να ακούσετε την ατάκα «Μαμά αυτό το νέο παιχνίδι εγώ δεν το έχω. Αυτή τη νέα κούκλα δεν μου την πήρες». Δεν πρέπει σίγουρα να πτοείστε και αν το αίτημα είναι υπερβολικό μπορείτε να βρείτε τρόπο να αποφύγετε τέτοια πράγματα.

Τι να κάνετε όταν τα παιδιά σας ζητούν τα… πάντα

Κατ' αρχήν, καλό θα ήταν να περιορίσετε τις ώρες που το παιδί σας βλέπει τηλεόραση και κυρίως διαφημίσεις. Προσέχοντας αυτά που βλέπει όταν ανοίγει η τηλεόραση θα περιορίσετε και τα αιτήματα.

Ένας άλλος τρόπος είναι να τους δείξετε πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι που είδαν στην τηλεόραση από κοντά. Συμβαίνει πολλές φορές να απογοητεύονται βλέποντας τα από κοντά και να μην θέλουν τελικά να τα πάρουν.

Όσο για τα καταστήματα, μπορείτε - εάν αυτό είναι βέβαια δυνατόν - να αποφεύγετε να παίρνετε μαζί σας το παιδί σας. Επίσης να βαζετε όρους από πριν, λέγοντάς του ότι δεν θα πάρετε τίποτε που δεν είναι γραμμένο στη λίστα που έχετε φτιάξει.

Αν αυτό που ζητά είναι πολύ ακριβό, εξηγήστε του την αξία που έχουν τα χρήματα. Αν είστε σε θέση δείξτε του κάτι άλλο και επιμείνετε ότι είναι καλύτερο ή εξηγήστε του ότι είναι κάτι που τα χρήματά σας, σας επιτρέπουν να το αγοράσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved