Μακριά τα παιδιά από ταινίες θρίλερ… αν θέλετε να κοιμάστε τα βράδια!

Το παιδί σας έχει πλέον μεγαλώσει και όπως συνήθως συμβαίνει, έχει αρχίσει να μαγεύεται από την έβδομη τέχνη, αυτή του σινεμά.

Μακριά τα παιδιά από ταινίες θρίλερ… αν θέλετε να κοιμάστε τα βράδια!

Πλέον, πολλά βράδια τα περνάτε μπροστά από την τηλεόραση βλέποντας κάποιο dvd που έχει διαλέξει το πιτσιρίκι σας. Σέβεστε τις επιλογές του και φυσικά περνάτε, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο πολλές ώρες μαζί του. Τι γίνεται όμως αν το παιδί σας επιλέξει μία ταινία θρίλερ για να δει ή πώς το κρατάτε μακριά από την τηλεόραση αν κάποιο κανάλι, την ώρα που κάνετε ζάπινγκ, έχει τέτοια ταινία;

Το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να αποθαρρύνετε το παιδί σας να δει θρίλερ. Όχι μόνο επειδή δεν θα κοιμάται τα βράδια –άρα ούτε και εσείς- αλλά και επειδή μπορεί οι σκηνές που θα δει, να είναι τόσο έντονες και τρομακτικές που να τον επηρεάσουν και στην ψυχολογία. Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως τα παιδιά που βλέπουν από νεαρή ηλικία τέτοιες ταινίες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετική συμπεριφορά στο μέλλον, κυρίως ως έφηβοι. Βέβαια, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή το παιδί θα δει κάποια τέτοια ταινία, όμως να έχετε στο νου σας πως όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο! Και αυτό γιατί μεγαλύτερο θα αντιλαμβάνεται ότι τέτοια τρομακτικά πράγματα που συμβαίνουν σε θρίλερ, γίνονται μόνο στο σινεμά και είναι βγαλμένα από το μυαλό ενός σεναριογράφου και μόνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved